Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan İzmir'de

Bakan Elvan: 'Bu olağanüstü hal sadece ve sadece Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik bir olağanüstü haldir. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü her şeyin üstündedir. Onun için bu ülke bizim, bizim başka gidecek ülkemiz yok. Vatanımıza, milletimize, ay yıldızlı al bayrağımıza birlikte sahip çıkacağız' 'Ülkemizde yüksek katma değerli yatırım döngüsünü başlatmak, gelişmiş ülkelerle aramızdaki teknoloji farkını kapatmak ve böylece ülkemizin rekabet gücünü ve dünya ihracatından aldığı payı artırmak amacıyla, teknoloji, tasarım ve markalaşma odaklı imalat sanayisinde yapısal dönüşümü destekleyeceğiz'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bu olağanüstü hal sadece ve sadece Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik bir olağanüstü haldir. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü her şeyin üstündedir. Onun için bu ülke bizim, bizim başka gidecek ülkemiz yok. Vatanımıza, milletimize, ay yıldızlı al bayrağımıza birlikte sahip çıkacağız." dedi.

Elvan, İzmir'deki temasları kapsamında Ege Genç İşadamları Derneğince (EGİAD) Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Ege İstişare Toplantısı'na katıldı.

Burada konuşan Bakan Elvan, İzmir'in ticarete olan katkısından dolayı sanayicilere teşekkür ederek, kentin pek çok özelliği, imkanları ve potansiyeliyle Türkiye demek olduğunu söyledi.

İş adamlarının üretmeyi hayal eden ve bu hayali gerçekleştiren ekonominin öncüleri olduğunu aktaran Elvan, alacakları risklerin sadece kendileri için değil ülkeyede katma değer, istihdam, üretim ve ihracat olarak geri döneceğini ifade etti.

İmalat sanayinin önemine vurgu yapan Bakan Elvan, bu sanayinin katma değerinin 2002 yılında 60,8 milyar lira iken 2016'da 433 milyar liraya yükseldiğine dikkati çekerek şöyle konuştu:

"İmalat sanayi, teknolojik gelişime öncülük etme, verimlilik artışlarıyla ekonomiyi dönüştürme, dış ticaret yoluyla döviz girdisi sağlama, nitelikli istihdama kaynaklık etme, ekonomik dalgalanmalara karşı direnç kazandırma gibi yönleriyle ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilmektedir. Ülkemizde yüksek katma değerli yatırım döngüsünü başlatmak, gelişmiş ülkelerle aramızdaki teknoloji farkını kapatmak ve böylece ülkemizin rekabet gücünü ve dünya ihracatından aldığı payı artırmak amacıyla, teknoloji, tasarım ve markalaşma odaklı imalat sanayiinde yapısal dönüşümü destekleyeceğiz."

- "Demokrasiye tüm milletimiz sahip çıktı"

Bakan Elvan, ekonomiyle demokrasi arasındaki bağa değinerek, 2002 yılında iktidara gelen AK Parti'nin "demokrasi ve ekonomi alanında yapılan reformların at başı gitmesi" amacıyla önemli reformları gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda hem içerde hem dışarda ciddi bazı etkenlerle karşı karşıya kaldığını anlatan Bakan Elvan, şöyle devam etti:

"Bunlardan bir tanesi 15 Temmuz Fetullahcı Terör Örgütü'nün darbe girişimidir. Bu darbe girişimi, bizlerin önünün kesilmesi yönünde atılmış, Türkiye'nin bir anlamda parçalanması, bölünmesi ve birileri tarafında yönetilmesine yönelik atılmış önemli bir adımdı. Çok şükür milletimiz ayağa kalktı, demokrasiye 'Türkiye için olmazsa olmaz' dedi. Demokrasiye tüm milletimiz sahip çıktı. Bu sürece rağmen Türkiye ekonomisi önemli bir performans gösterdi. Ağustos 2016 yılında aldığımız tedbirler, devamındaki hem merkez bankamızın hem hükümetimizin almış olduğu tedbirler sayesinde ki bir başka ülkede bu yaşansaydı çok daha farklı bir durumla karşı karşıya kalınabilirdi. Çok şükür ekonomimiz sağlam temeller üzerine oturtulmuştur."

- "OHAL Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik"

Konuşmasında OHAL'e de değinen Bakan Elvan, "Bu olağanüstü hal sadece ve sadece Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik bir olağanüstü haldir. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü her şeyin üstündedir. Onun için bu ülke bizim, bizim başka gidecek ülkemiz yok. Vatanımıza, milletimize, ay yıldızlı al bayrağımıza birlikte sahip çıkacağız." dedi.

Hükümet olarak sivil toplum kuruluşlarının sorunlarına kayıtsız kalmadıklarını ifade eden Elvan, ortak aklın son derece önemli olduğunu kaydetti.

Kentteki temasları kapsamında Agora ören yerini gezdiğini anımsatan Bakan Elvan, buranın turizme kazandırılması için gerekli desteği vereceğini ifade etti.

- "Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz"

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, bütün dünyada bilim, sanayi ve teknoloji alanında sert değişim rüzgarlarının estiğini, Türkiye'nin de bu rüzgarı arkasına alması gerektiğini söyledi.

Sadece sanayi alanında değil, tarım ve hizmet sektöründe de köklü ve uzun soluklu çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren İlter, "Bizler Türkiye'nin potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam ve ticaret zinciri içerisinde ülkemize hizmet etmek tek hedefimiz." dedi.
Kaynak: AA