İmam Hatip Liselerinin 104. Kuruluş Yıl Dönümü

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İmam Hatip Liselerinin 104. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesinde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını, ÖNDER adına İstanbul Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nin 10. sınıf öğrencisi Muhammed Said Kadıoğlu ve 12. sınıf öğrencisi Muhammed Şamil Cevher okudu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"1913’te imam hatip yetiştirilmek üzere açılan medreseler imam hatip liselerinin ilk temelini oluşturdu. Daha sonra da imam hatip okulları, 13 Ekim 1951’de bütün engellemelere rağmen İstanbul başta olmak üzere yedi ilde yeniden açılmaya başladı. Maneviyatından uzaklaştırılmak istenen milletin talebi ve ısrarlı mücadelesiyle İmam Hatip Okulları büyüdü ve bu okullardan mezun olan milletin evlatları, aldıkları vazifeleri hakkıyla yerine getiren büyük değerler olarak ülkemize önemli hizmetlerde bulundu. İmam Hatip okulları, ülkemizin değişim ve dönüşümünde stratejik hamlelerini gerçekleştirmiş ve bundan sonra da gerçekleştirecektir. Karanlık günlerin içinden geçerken gelecek nesillere aydınlık ufuklar açan ve okullarımızın kurulmasında, açılmasında ve geliştirilmesinde emeği olan başta Celaleddin Ökten hocayı, Tevfik İleri’yi, bu güzide okulların temelini atan İlim Yayma Cemiyeti’nin kurucularını ve bu okulların var olması için her türlü fedakarlığı göstererek maddi manevi desteğini esirgemeyen bütün ÖNDER ve öncülerimizi her daim olduğu gibi minnetle yâd ediyor, vefat edenleri rahmetle anıyoruz."

Basın açıklamasına, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Halit Bekiroğlu, İstanbul İmam Hatip Liseliler Derneği (İSTİMDER) Başkanı Habib Bozkurt ve İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cavit Erdem ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA