Hediye Bebek Ailenin Gelir Kapısı Oldu

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kızına hediye gelen bez bebekten esinlenerek kumaşlardan bebek yapımına başlayan Sevinç Kurt, Türkiye'nin farklı illerinden gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor Geliriyle aile bütçesine katkıda bulunan Sevinç'in en büyük hedefi bez bebek dikimevi açarak, isteyen ev kadınlarına bez bebek yapımını öğretmek Kurt: 'Bez bebekler benim için iş fırsatına dönüştü. Evde çocuklarıma bakarken bir taraftan da bebek yaparak ekonomik kazanç sağlıyorum'

HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara'da 2 çocuk annesi Sevinç Kurt'un kızına gelen hediyeden esinlenerek yapımına başladığı bez bebekler ailesine gelir kapısı oldu.

Çubuk ilçesinde yaşayan Kurt (32), komşusunun, çocuğuna hediye ettiği bez bebeği çok beğendi.

Kızı için deneme yanılma yöntemiyle bebek yapımını öğrenen Kurt, sosyal medyada yaptığı bebeklerin tanıtımını yaptı.

Çocuğu için yaptığı bebeklerin çevresi tarafından beğenilmeye başladığını gören Kurt, Türkiye genelinde siparişler almaya başladı.

Düzenlenen festivallerde stant açan Kurt, bez bebeklerin satışından elde ettiği gelirle geçimlerine katkı sunuyor.

Siparişleri yetiştirmeye çalışan Sevinç'in en büyük hedefi bez bebek dikimevi açarak, isteyen ev kadınlarına bez bebek yapımını öğretmek.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarına aldığı hazır oyuncakların çok çabuk kırıldığını, bu nedenle hediye gelen bez bebeği çok beğendiklerini söyledi.

"Kızıma sürekli oyuncak alıyordum. Ama çok çabuk kırılıyor, saçları dökülüyor ve bozuluyordu. Benim bu yakınmalarımı duyan komşum bir gün bez bebek alarak çocuğuma hediye etti. Bu bebek hem benim hem de çocuğumun çok hoşuna gitti. Ben de bu nedenle bez bebek yapımını öğrendim." diyen Kurt, kızı için bez bebek yaparken zamanla bu konuda kendisini geliştirdiğini belirtti.

- "Bez bebekler benim için iş fırsatına dönüştü"

Kurt, kendini geliştirerek çeşit çeşit bebekler hazırladığını dile getirerek, eve gelen yakınlarının çok beğendiği bebeklerden satın almaya başladğını aktardı.

Bebek yaparken büyük bir mutluluk ve huzur duyduğunu anlatan Kurt, "Bez bebekler benim için iş fırsatına dönüştü. Bu işi ticarete dönüştürdüm." dedi.

Kurt katıldığı festivallerde bebeklere yoğun ilgi gösterildiğini vurgulayarak, bu sayede özgüveninin arttığını kaydetti.

Bebekleri 25 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunduğunu belirten Kurt, "İstanbul, Ankara ve Konya gibi pek çok ilden sipariş alıyorum. Bazı müşterilerim belirledikleri ebatlarda çizgi film kahramanlarının bez bebeklerini istiyorlar. Evde çocuklarıma bakarken bir taraftan da bebek yaparak ekonomik kazanç sağlıyorum." ifadelerini kullandı.

Bazı komşularının da bebek yapımını öğrenmek istediğini, onlara yardımcı olduğunu dile getiren Kurt, bu konuda kurs açılması halinde isteyen kadınlara bu alanda eğitim verebileceğini söyledi.

Kurt, şimdilik atölyeye dönüştürdüğü evinin bir odasında bu işi sürdürdüğünü, işini büyütüp bez bebek dikimevi açmak istediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA