Gönüllü Gençler Yardımlarını Köy Öğrencilerine Ulaştırıyor

Muş'ta sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya kapsamında kırtasiye malzemeleri toplayan AK Gençlik Grubu üyeleri, bu yardımları şimdiye kadar köy okullarındaki ihtiyaç sahibi 400 öğrenciye ulaştırdı Muş AK Gençlik Grubu Lideri Demir: 'Devletimiz bütün okullara gereken desteği yapıyor. Biz de gönüllü AK Gençlik olarak Muş'un en ücra köyüne gidiyoruz. Terörün en büyük düşmanı eğitimdir, eğitimle terörü bitireceğiz' Grup üyelerinden Mergen: 'Öğrencilerin yüzündeki mutluluğu, umudu gördükçe daha çok şeyler yapmak istiyoruz'

YAHYA SEZGİN - Muş'ta sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya kapsamında kırtasiye malzemeleri toplayan ve bunları şimdiye kadar köy okullarındaki ihtiyaç sahibi 400 öğrenciye ulaştıran AK Gençlik Grubu üyeleri, bu sayıyı 3 bine çıkarmayı hedefliyor.

AK Gençlik Grubu üyeleri 2 yıl önce sosyal medya üzerinden "Bilgi beş harflidir, beşte dördü ilgidir" sloganıyla kampanya başlattı.

Bu kapsamında çeşitli kırtasiye malzemeleri toplayan grup üyeleri, bu malzemeleri köy okullarındaki çocuklara ulaştırıyor. Grup üyeleri son olarak merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve köyün ismini taşıyan Aydıngün İlkokulu öğrencilerine kitap, defter ve kalem dağıttı.

- "Amacımız 3 bin öğrenciye ulaşmak"

Muş AK Gençlik Grubu Lideri Ahmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grubun 15 kişiden oluştuğunu ve şimdiye kadar ihtiyaç sahibi 400 öğrenciye ulaştıklarını söyledi.

En ücra köylerdeki öğrencilere bile ulaşarak destek olmak istediklerini anlatan Demir, "Amacımız köy okullarındaki 3 bin öğrenciye ulaşmak. Devletimiz bütün okullara gereken desteği yapıyor. Biz de gönüllü AK Gençlik olarak Muş'un en ücra köyüne gidiyoruz. Köydeki bütün kardeşlerimize eğitim yardımında bulunuyoruz. Terörün en büyük düşmanı eğitimdir. Eğitim yardımlarımız devam edecek. Eğitimle terörü bitireceğiz." ifadesini kullandı.

- "Çocukların yüzünde umut ve mutluluğu görüyoruz"

Grup üyelerinden Ecenur Mergen ise köy çocuklarına yardım etmek amacıyla çalışmaya katıldığını söyledi.

Devletin birçok konuda okulların ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiren Mergen, "Biz de elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız devam edecek. Öğrencilerin yüzündeki mutluluğu, umudu gördükçe daha çok şeyler yapmak istiyoruz. Bu yola ilk çıktığımızda bir heyecanla başladık. Grup olarak çok mutluyuz." dedi.

AK Gençlik Grubu üyelerinin getirdiği kırtasiye malzemelerini alan öğrenciler ise büyük sevinç yaşadı.

Kaynak: AA