Emniyetten 'Narkomobil Projesi'

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesince "Ede bizimle paylaş" sloganıyla uyuşturucu satıcılarıyla mücadelede vatandaş destekli "Narkomobil Projesi" başlatıldı.

Proje kapsamında KOM ekipleri, Ulu Cami meydanında vatandaşlara projeyi anlatarak, broşür dağıttı.

KOM Şube Müdürü Yücel Kayadelen, yaptığı açıklamada, proje kapsamında "05521554646" numaralı bir ihbar hattı kurduklarını belirterek, vatandaşların uyuşturucuyla ilgili her türlü ihbarını, aynı zamanda çekecekleri video ve fotoğrafı da WhatsApp ile kendilerine ulaştırabileceklerini belirtti.

Bu projede, vatandaşları polisin yanında görmek istediklerini dile getiren Kayadelen, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız sadece narkotik suçlarla ilgili bu numarayı aramaları taktirde uzman personelimizle muhatap olacaklar ve kafasına takılan sorulara bile cevap bulabilecekler. Tüm vatandaşlarımızdan '05521554646'yı aramalarını istiyoruz veya gördükleri bir konuyu, özellikle oluşan bir suçu canlı canlı çekerek bize bu telefondan, WhatsApp grubundan bize gönderdikleri taktirde sonuca çok çabuk ulaşacağımızı düşünüyoruz. Yeter ki bizi arasınlar, bize güvensinler. Buradan da suççululara seslenmek istiyoruz. Vatandaşımızla biz el ele bu narkotik suçları, narkotik madde kullananları, narkotik madde satışını yapan kötü niyetli, art niyetli insanların gereğini yapacağımızı, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda hareket edip bunları adli makamların önüne çıkaracağımızı bilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızla yan yana olduğumuzu bu kötü ve art niyetli kişiler duysun ve bilsin ki enselerindeyiz. Vatandaşlarımızla birlikte el ele bu kötü niyetli insanları bu ilden temizleyeceğimize inanıyoruz."

Kaynak: AA