Elazığlı Öğrenciler Manisa'da

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ildeki 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı öğrencinin Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmesine amaçlayan ’Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Elazığ’dan 180 öğrenci Manisa’ya geldi.

Elazığlı Öğrenciler Manisa'da
Manisa Valiliği Yürütme Kurulunca hazırlanan program kapsamında Elazığ Valiliği tarafından uçakla Manisa’ya gönderilen 180 öğrenci ve beraberindeki görevliler İzmir Adnan Menderes Havaalanında karşılanarak Manisa’ya getirildi.

Öğrenciler, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı ve proje sorumluları eşliğinde ilk olarak Manisa Polisevi’ni ziyaret ederek öğle yemeğinde ağırlandı. Yemeğin ardından Çanakkale Şehitleri Anıtını ziyaret ederek, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde belirlenen 2 fabrikayı gezen öğrenciler Pazar gününe kadar Manisa’da çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklere katılacak.

Proje hakkında bilgi veren Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu’dan 50 bin öğrencinin batı illerini gezeceğini ifade etti.

Çakıcı, Elazığ’dan ilk etapta 180 öğrenci olmak üzere toplam bin 800 öğrencinin Manisa’ya geleceğini belirterek, Manisa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtacaklarını söyledi.

Çakıcı, “Bu projeyle aslında çocuklarımız ülkemizdeki illeri yerinde görme imkanına sahip olacak. Kurum ve kuruluşlar bu konuda bize destek oldu. Ailelerimize teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarımızı evlerinde misafir edecekler” diye konuştu.

Manisa, proje kapsamında 10 grup halinde toplam bin 800 öğrenciye ev sahipliği yapacağı ve öğrencilerin daha önce belirlenen ailelerde misafir edilecekleri bildirildi.

14 Ekim Cumartesi günü Salihli Sart Ören Yeri, Salihli Artemis Tapınağını gezdikten sonra Soma’ya giderek Soma Maden Şehitliğini ziyaret edecek olan öğrenciler, aynı gün Akhisar’da Klasik Otomobiller Müzesi, Akhisar Müzesi ve Akhisar Keskinoğlu Ravika Köy Müzesini gezecek. Akşam Manisa’ya dönecek olan öğrenciler Forum Magnesia’da film izleyecekler. Misafir öğrenciler 15 Ekim Pazar günü de Sultan Camii, Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi, Muradiye Camii, Manisa Müzesi, Ulu Camii ve Manisa Valiliğini ziyaret ederek öğleden sonra Elazığ’a dönmek üzere İzmir Adnan Menderes Havaalanından uğurlanacak.
Kaynak: İHA