Eğitimde Anne Kız El Ele Veriyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Harran Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ’Eğitimde Anne-Kız El Ele’ projesi ile ’Büyükşehir’le Değişime Hazır mısın’ projesi devam ediyor.

Eğitimde Anne Kız El Ele Veriyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Harran Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği ’Eğitimde Anne-Kız el ele’ projesi Şanlıurfa Eyyubiye İlçesi Ayhan Şahenk mesleki ve teknik Anadolu Lisesi’nde konferans salonunda gerçekleşti. Konferansa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin eşi Gülhan Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Mehmet Emin Özçınar’ın eşi Nesrin Özçınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Şube Müdürü Sibel Toptan, Şanlıurfa valiliğinden sosyolog Fatma gümüş, Şanlıurfa İl Müftülüğü Vaizesi Semra Düzgör, okul örgencileri ve velileri katıldı.

Uzmanlar tarafından panelistler Çocuk hastalıkları, bebek bakımı ve anne sütünün önemi, kadın hakları aile önemi gibi konuların ağırlıkta ele alındığı programda Sema Çiftçi, "Kızlarımızın saç bakım ve kesimlerini yapıyorduk. Şimdide burada anne kız el ele eğitim programını gerçekleştireceğiz. Bu projenin amacı siz değerli kızlarımızın okullaşma oranını artırma üniversitelere teşviklerini sağlama kadınlarımızın ve kızlarımızın istihdamlarını sağlamak kadın ve kızlarımızın gerek ruhsal gerekse bedensel konularında, hijyen , beslenme ve bakım konularında sizlere bilgiler verecekler" dedi

Büyükşehir Belediyesinin ikinci çalışması olan ’Büyükşehir’le Değişime Hazır Ayhan Şahenk mesleki ve teknik Anadolu Lisesi’nde Pansiyonda kalan genç kızların saç kesimi ve saç bakımlarının yapıldığı programa katılan Sema Çiftçi, gençler derslerinde başarılar diledi.

Eğitimde anne kız el ele projesi

Kız çocuklarının eğitim düzeyinin yükseltilerek anneleri vasıtasıyla farkındalıklarının artırılması, Kamu Kurum ve Kuruluşları arasında işbirliğinin artırılması ve belediyenin eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırması 13 farklı ilçeyi kapsayacak şekilde “Eğitimde Anne Kız El Ele” projesi ile kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması, kız çocuklarının yüksek öğretime teşvik edilmesi, ailenin temel yapı taşı olan annelerin kızlarına verecekleri eğitimde süreklilik desteğinin sağlanması, kadınların istihdama katılması için farkındalığın oluşturulması, kadınlara beden ve ruh sağlığı ile temizlik ve hijyen eğitimlerinin verilmesidir.
Kaynak: İHA