Edremit CHP'de Listeler Savaşı

Cumhuriyet Partisi (CHP) Edremit İlçe Örgütü’nde devam eden delege seçimlerinde, mevcut yönetimin hazırladığı mavi ile CHP’li eski yöneticiler, eski belediye başkanları ve bazı milletvekili adaylarının da bulunduğu beyaz liste savaşı yaşanıyor.

Edremit CHP'de Listeler Savaşı
CHP Edremit İlçe örgütünde mahalle mahalle devam eden delege seçimlerinde, son bir mahalle kala mevcut ilçe yönetimi tarafından hazırlanan mavi listenin öne geçtiği açıklandı.

Delege seçimlerinde olayların çıkması üzerine genel merkez tarafından gönderilen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın gözetiminde yapılan ve CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın da takip ettiği seçimlere katılım yoğun oldu. Son olarak yapılan Gaziilyas ve Gazi Celal Mahallesi seçimlerinde mavi listenin üstünlüğü ile sonuçlandı.

CHP İlçe Yönetiminin belirleneceği ilçe kongresinde oy kullanacak olan delegelerin belirlendiği seçimler Aralık ayının ilk haftasında yapılması planlanan, Altınkum Mahallesi’nde ki oylama ile tamamlanacak. Delege seçimlerinde son bir mahalle kala alınan sonuçlar ile İlçe Başkanı Yusuf Sel’in hazırladığı ve Belediye Başkanı Kamil Saka’nın da desteğini alan mavi liste arayı iyice açtı. Bu arada üyelerin belediyede ve partide başarının devam etmesi için parti ve belediye yönetiminin uyum içerisinde çalışmasından yana oldukları şeklinde değerlendirildi.
Kaynak: İHA