Düzce'de Balıkçılar Palamut Avından Memnun Değil

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karakaş: 'Gecen yıl palamut çok çok iyiydi. Özellikle büyük balık, kiloluk balık tutuyorduk ve çok tutuyorduk. Bu sene geçen seneye göre kıyaslanamaz. Geçen senenin yüzde 10'u kadar'

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, palamutun geçen yıla oranla çok düşük seviyede avlandığını belirterek, "Geçen yıl palamut çok çok iyiydi. Özellikle büyük balık, kiloluk balık tutuyorduk ve çok tutuyorduk. Bu sene geçn seneye göre kıyaslanamaz. Geçen senenin yüzde 10'u kadar." dedi.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de balıkçılık sezonunun iyi başladığını fakat tam anlamıyla beklentileri karşılamadığını söyledi.

Hava sıcaklıklarının beklenenin üzerinde gitmesi ve deniz suyu sıcaklığının azalmamasının balıkçılığa sekte vurduğunu anlatan Karakaş, "Deniz çok sıcaktı. Yani umuduğumuzu bulamadık. Son zamanlarda fırtınalarla birlikte balıklar da geri dönüşüm oldu. Mesela çinekop ve barbun tezgahlarda yerini almaya başladı. Mezgit şu anda iyi durumda. Çok iyi değil ama yine de balıkçıların denize açılmasına değiyor." diye konuştu.

Şu anda balıkçığın iyi durumda olduğunu ancak tam anlamıyla umulan ve beklenen seviyede olmadığını vurgulayan Karakaş, sözlerine şöyle devam etti :

"Deniz suyu sıcaklığı şu anda 19-20 derece civarında. Su soğuyunca biraz daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Geçen yıl palamut çok çok iyiydi. Özellikle büyük balık, kiloluk balık tutuyorduk ve çok tutuyorduk. Bu sene geçen seneye göre kıyaslanamaz. Geçen senenin yüzde 10'u kadar. Küçük palamut daha çoğunlukta. Şu anda geçen yıla göre kıyaslanacak bir durum yok. Bundan sonraki süreçte de olacağını düşünmüyoruz."

Bölgede mezgit, barbun, istavrit, çinekop avlandığını belirten Karakaş, "Ay sonuna doğru hamsi de başlayacaktır. Durum şu anda bu. Kesin konuşamıyoruz. Şu ana kadar ne konuştuysak karşılığını göremedik. Hava şartları çok değişik gidiyor." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA