Dünya Standartlar Günü

TSE Başkanı Korkmaz: 'Standartlar, sağlıklı bir pazarın ve adil rekabet ortamının oluşmasında en önemli araçtır'.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, standartların sağlıklı bir pazar ve adil rekabet ortamının oluşmasında en önemli araç olduğunu belirtti.

Korkmaz, "14 Ekim Dünya Standartlar Günü" nedeniyle yayımladığı mesajında, bu günün, standartlar konusunda farkındalık açısından önemli olduğunu ifade etti.

Eski TSE Başkanı Faruk Sunter'in 1968'de sunduğu teklifle 14 Ekim'in "Dünya Standartlar Günü" olarak kutlanmasının kendileri için bu günün anlamını ve değerini artırdığına işaret eden Korkmaz, bu yıl anlamlı günün "Standartlar sayesinde daha akıllı şehirler" temasıyla kutlanacağını bildirdi.

Bunun güvenlik ve refaha katkı sağlayacağını vurgulayan Korkmaz, şunları kaydetti:

"Yaşamın her alanında kullanılan standartlar, ürün ve hizmetlerin teknik şartnameleri olması hasebiyle sağlıklı bir pazarın ve adil rekabet ortamının oluşmasında en önemli araçtır. Standartlar, üretim sürecinin ayrılmaz bir parçası, ürün kalitesi ve verimliliği artırmanın temel öğesidir. Kaynakların akılcı ve verimli kullanılması, kaliteli üretimin özendirilmesi, arz-talep dengesinin kurulması, teknolojik yeniliklerin üretime kazandırılması ve ürünlerin tüketici beklentilerini karşılaması gibi amaçlara hizmet eden standartlar, küresel pazarda rekabet gücünü artırmak isteyen tüm ülkeler için en önemli gerekliliktir."

Türkiye ekonomisinin standartlarla güçlü ve rekabetçi olacağını belirten Korkmaz, bu sayede yenilikçi ve katma değerli üretim anlayışının gelişeceğini bildirdi.

Korkmaz, üreticilere ve sanayicilere standardizasyon faaliyetlerine katılmaları ve Ayna Komitelerde yer almaları çağrısında bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yaptıkları iş birliği protokolüyle standardizasyon faaliyetlerine katılacak üretici ve sanayicilere destek olacaklarını belirten Korkmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Standardizasyon bilincinin yaygınlaştırılması, standartlara uygun üretim ve güvenli tüketim konusunda tüm üretici ve tüketicilerimize her türlü desteğe ve kendileriyle iş birliğine hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ülke olarak hedeflerimizi gerçekleştirmemize ve ekonomik olarak kalkınıp güçlenmemize etki edecek anahtar kavramlardan biri olan standartlar konusunda üretici ve tüketicilerimizde daha fazla farkındalık ve hassasiyet dileklerimle, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü'nü kutluyor, tüm üretici, sanayici ve iş adamlarımıza başarılar diliyorum."
Kaynak: AA