'Çalışan Kadın Mutlu Aile' Projesi Eğitimi Tamamlandı

Adıyaman Üniversitesi ve KAMER Vakfı tarafından Avrupa Birliği (AB) desteğiyle gerçekleştirilen "Çalışan kadın, mutlu aile" proje eğitimine katılan kursiyerlerle işverenler bir araya geldi.

'Çalışan Kadın Mutlu Aile' Projesi Eğitimi Tamamlandı
Proje kapsamında bulunan kadınlara, iş ve sosyal hayatta iletişim, kadın hakları, temel bilgisayar becerileri, ön muhasebe, temel sekreterlik, iş sağlığı ve güvenliği" konularında toplam 520 saat eğitim verildi.

Verilen eğitimlerin tamamlanmasının ardından bir otelin toplantı salonunda kadınlar ile iş verenler buluşturuldu. Proje ile 60 kadının hem evlerinde mutluluk hem de iş hayatlarında başarı bekleniyor. Birlik ve beraberlik ortamının ön planda olduğu toplantıda konuşan Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Kenan Özcan, “Katkı sağlayan kamu bürokrasisi, sosyal güvenlik kurumu, İşkur, Kosgeb uzmanları bize devletin teşviklerini anlatacak. Bununla birlikte kaç kişiyi istihdam edebilirler, Hangi alanlarda çalıştırabilirler gibi konular anlatılacak. Bizim üç temel alanımız var. Ön muhasebe, bilgisayar becerileri eğitimi, temel sekreterlik eğitimi olmak üzere bu üç meslek alanında kadınları istihdam edeceğimizi düşünüyoruz.

Bu konuda da işverenlerden büyük katkı bekliyoruz. Kadınlar büyük bir özveriyle eğitimlerini tamamladı. Kadınlar, Adıyaman’da kobilere yeni bir işgücü kazandıracak. Kadınlar, hem ailelerine hem de kobilere katkı sağlayacaklarına inanıyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman İşkur Müdürü Emin Yücekaya ise, “İşletmeleri geliştirecek olan yeni bir iş gücüdür. Bize iş başvurusu için gelenleri yönlendiriyoruz. Ne yazık ki eşleştirme konusunda başarılı değiliz. İşveren, işçiden beklediğini bulamazken işçi de işverenden memnun değil. Böyle bir sıkıntılar mevcut. Bu sıkıntının aşmanın yolu daha çok üretip inovatif düşünmek” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından işverenlerle 60 kadın bir araya geldi. İşveren ve kadınların bir araya gelmesi sonrası toplantıya katılan katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Proje kapsamında ortaokul ve lise mezunu, 18-40 yaş arasında köylerinden il merkezine göç etmek zorunda kalan, kadınlar, proje kapsamında iş hayatına aldıkları eğitimlerle rahatlıkla uyum sağlayabileceği belirtildi.
Kaynak: İHA