'Bitirim Zeki'nin İsmi Meydana Verildi

Bir dönem Yeşilçam'ın tanınmış sanatçılarıyla kamera karşısına geçen 90 santimetre boyundaki "Bitirim Zeki" lakaplı Zeki Keskin'in adı, büfesinin karşısındaki meydana verildi.

Yeşilçam'da "Fabrikanın Gülü", "Karayılan", "Kasımpaşalı Recep" ve "Ana Beni Eversene" gibi filmlerde Yılmaz Güney, Nuri Sesigüzel, Ahmet Mekin ve Muhterem Nur ile kamera karşısına geçen, doğuştan boy kısalığı bulunan 69 yaşındaki Keskin, 51 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kendisine verilen iki metrekarelik büfede yaşam savaşını sürdürüyor.

İki metrekarelik büfesini yatak odası ve mutfak olarak da kullanan Keskin'in adı, Sivas Belediye Meclisi'nde alınan kararla yaşadığı büfenin karşısındaki meydana verildi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sivasımızın kıymetli ve bir o kadar da sevilen, renkli siması yeşilçamın yıldızı Bitirim Zeki'nin ismini ölümsüzleştirmek için büfesinin karşısındaki meydana adını veriyoruz, meclisimizden kararımız çıktı, inşallah yakında birlikte tabelasını asacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA