Bilal Erdoğan, TÜGVA Ankara İl Temsilciliği Binasının Açılışını Yaptı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Kula kul olanlardan çok çektik. Makama, mevkiye, şana, şöhrete, paraya, pula, başka şeylere kul olanlardan bu millete hayır gelmedi. Şimdi sadece Allah’a kul olan, dinini, inancını doğru kaynaklardan, doğru şekilde öğrenen ve bu doğrultuda kendi geleceğini kendi tayin edebilen, bilimin, teknolojinin geldiği nokta nereyse orayı çok iyi bilen, dünyanın hiçbir köşesinden habersiz olmayan böyle bir gençlik ideali peşindeyiz" dedi.

Bilal Erdoğan, TÜGVA Ankara İl Temsilciliği Binasının Açılışını Yaptı
TÜGVA Ankara İl Temsilciliği binasının açılışı, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Bilal Erdoğan, dünyanın çalkantılar içinde olduğunu belirterek, “Hakikaten bir bilinmeze doğru sürükleniyoruz. 3. dünya savaşını dahi konuşmak artık adetten hale geldi adeta. Kuzey Koresi’nden Orta Doğusu’na, Amerika’sına varıncaya kadar çeşitli sıkıntıları, Avrupa’daki çeşitli ülkelerin sıkıntılarını konuşuyoruz. Ülkemizin yanı başında Suriye’de, Irak’ta olanlarla ilgili kendi sınırlarını, hukukunu, geleceğini korumak adına bir uğraşın içerisinde, bir bağımsız ülke olmanın gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.



“Bu vatan sathının işgal edilemeyeceğini dünyaya göstermiş olduk"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim ülkemize aslında biçilen kader bu muydu? Bizi o zaman işgal etmek için gelen Avrupalı güçler, kendileri işgal etmekte muvaffak olamayacaklarını görünce çekildiler. Çekildikten sonra taşeronlarını üstümüze saldılar. Onları da mağlup ettik. Kurtuluş Savaşımızda şehitler vererek yine bir mağlubiyet yaşattık düşmanlarımıza. Böylelikle bu vatan sathının işgal edilemeyeceğini dünyaya göstermiş olduk. O şekilde işgal edemeyeceğini gören güçler ne yaptılar; bizim gençlerimizi, insanımızı adeta dimağlarında işgale giriştiler. Bizim istediğimizi yapacak, bizim emrimizden çıkmayacak bir ülke olursa Türkiye o zaman işgale de gerek kalmamış olur, bunu çok kolaylıkla yürütmüş oluruz diye düşündüler. Bize biçilen misyon, rol buydu. Bunu epeyce zaman sürdürmeyi de başardılar diyebiliriz. Şimdi geldiğimiz noktada neden bizimle bu kadar uğraştıklarını, neden Türkiye’nin bu kadar cephede köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığında düşününce özellikle son 4 yılda Gezi kalkışmasıyla başlayan süreci şöyle bir inceleyecek olursak, 15 Temmuz darbe girişimine varıncaya kadar olan bitenler bu resmi halkımızın çok net bir şekilde görmesini sağladı. Oyunu gördüğümüzde işte bugün dünyanın büyük güçleriyle olan ilişkilerimizdeki olan bitenlere baktığınız zaman neyi görüyoruz; ‘sözünden çıkmaya çalışan çocuğu dayakla yola getirmeye çalışan birisi gibi’ davranıldığını görüyoruz. Türkiye’de ’bu dayağı yemeyeceğim’ diyor, ’ben kendi kaderimi kendim çizeceğim’ diyor. Ülkemiz, vatandaşlarımız, halkımın menfaati neyi gerektiriyorsa yeniden ecdada yaraşır bir şekilde kendi kararını veren, kendine yön veren, kendi istikametini çizen bir ülke olmak için ne yapmam gerekiyorsa onu yapacağım dedikçe üstümüze gelinmeye devam ediliyor."

Eğitim sisteminin de Batı’nın dayatmaya çalıştığı kadere göre kurgulandığını kaydeden Erdoğan, “Bu sadece bizim için böyle değil. Bu eski sömürgeci dediğimiz güçlerin dünyada tasarladıkları, Japonya’sından Kore’sine, Almanya’sına varıncaya kadar eğitim sistemlerini kurguladılar. Oradan yetişecek çocukların bu sisteme uygun bir şekilde yetişmesini temine çalıştılar. Bize de aynısını yaptılar. Nitekim eğitim sisteminden beklenen sadece itaat, sadece tek tip insan yetiştirmek oldu. Şimdi okulun içinde böyle bir düzene mahkum edilmeye çalışılan ülkemizde bizler tarihimizden, geleneğimizden geldiği gibi hayatın her köşesinin bir eğitim, terbiye alanı olduğunu düşünüyoruz. Onun için Türkiye Gençlik Vakfımız okul dışında gençlerimizin geçirdiği vakitlerinde onların bu istikameti dolu dolu yaşayabilmeleri için kendi kaderlerini kendilerinin belirleyebileceği anlayışını idrak edebilmeleri için bir araya geliyorlar ve buna inanan gönüller gün geçtikçe artıyor” ifadelerini kullandı.

"Kula kul olanlardan çok çektik”

“Kula kul olanlardan çok çektik” diyen Bilal Erdoğan, “Makama, mevkiye, şana, şöhrete, paraya, pula, başka şeylere kul olanlardan bu millete hayır gelmedi. Şimdi sadece Allah’a kul olan, dinini, inancını doğru kaynaklardan, doğru şekilde öğrenen ve bu doğrultuda kendi geleceğini kendi tayin edebilen, bilimin, teknolojinin geldiği nokta nereyse orayı çok iyi bilen, dünyanın hiçbir köşesinden habersiz olmayan böyle bir gençlik ideali peşindeyiz. Biz burada TÜGVA’da yeni nesil gençlik vakfından kasıt nedir? Birilerinin şunu yapacaksın, bunu yapacaksın dediği gençlik oluşumu değil, gençlerin kendi projelerini hayata geçirdikleri yer. Bugün TÜGVA bu kadar hızlı bir şekilde Türkiye’nin dört bir yanında varsa, bu kadar hızlı büyüyorsa bunun sebebi bu büyümenin, bu gelişmenin motorunun bizzat gençlerimizin kendileri olmasıdır. Mekan önemli değil, içindekiyle şereflenmesi. Burada yapılacak faaliyetlerle, buraya gelecek insanlarla buraların şereflenmesini bu güzel mekanın hakkının verilmesini biz sadece istiyoruz. TÜGVA’da ortaokul çocuğundan çalışan gençliğe varıncaya kadar nesillerin bir araya gelmesini, birbirlerine ağabeylik, kardeşlik etmelerini, inşallah bize biçilen bu kaderin bizim kaderimiz olmadığını bilen, anlayan çocukların, gençlerin buralardan geçmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.

"Bizim çocuklarımız Allah’a inandığı zaman o zaman gerçek anlamda özgür olacak"

Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Bugün dünyada teknolojide, ilimde, fende ileri olanlar okulları çok iyi olduğu için. kitapları çok iyi olduğu için buralara gelmiyorlar. İnsanın önünü açtığınız zaman, onu özgür bıraktığınız zaman. ona imkanlar sağladığınız zaman insanoğlu harikalar oluşturmaya muktedir. İçinde Allah vergisi o yaradılıştan gelen bir güç var. Bunu ülkemizde geçtiğimiz 150-200 yılda bir Batılılaşma adı altında buna ket vurmaya çalıştılar. İnsanımızın özgürlüğünü çalmaya çalıştılar. İman en büyük özgürleştirici güçtür. Bizim çocuklarımız Allah’a inandığı zaman o zaman gerçek anlamda özgür olacak. Neden özgür olacak? Başkalarının üstünde kurmaya çalıştığı tahakkümden özgür olacak. Benim üzerimdeki yegane tahakküm sahibi Allah’tır dedin mi o zaman dünya dengesinde başka hiç kimseye esir olmazsın. Bizde gençlerimizi böyle yetiştirirsek inanıyorum ki bugün bizim aklımızın erdiğinden çok daha büyük işler yapacaklardır.”

Konuşmaların ardından Bilal Erdoğan, TÜGVA Ankara İl Temsilciği ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) işbirliğiyle açılan Medya Akademisi eğitmenlerine teşekkür plaketi takdim etti. Ardından Bilal Erdoğan açılış törenine katılan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, TÜGVA Ankara Şube Başkanı Abdülkadir Kocatepe, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte TÜGVA Ankara İl Temsilciliği binasının açılış kurdelesini kesti.
Kaynak: İHA