Başkan Doğan, Tüm Engellileri Birleştirme Derneği'ni Ağırladı

Tüm Engellileri Birleştirme Derneği, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Doğan, Tüm Engellileri Birleştirme Derneği'ni Ağırladı
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Tüm Engellileri Birleştirme Derneği Genel Başkanı Celal Polat, Kocaeli Şube Başkanı Lokman Artan, Selim Birgül ve Ekrem Topal’ı makamında ağırladı. Konuşmasında her bireyin istenmeyen kazalar sonucunda engelli olabileceğine vurgu yapan Doğan, “Bu sebepledir ki, bir yandan sağlığımıza şükrederken diğer yandan da engelli olarak hayatını sürdüren ve sürmeye devam edecek vatandaşlarımız için de hazırlık yapmalıyız. Şehrimizi, çevremizi binalarımızı engelsiz bir yaşama uygu hale getireceğiz. Bununla ilgili 2003-2004 yıllarında engelliler yasasının alt ve üst komisyonlarında komisyon başkan yarımcısı olarak çalıştım. Bu süreçte engelli bir vatandaş gibi olayları inceleyip, gözlemler yapıp destek vermeye çalıştım. Önemli adımlar atıp, ciddi kazanımlar sağladık" dedi.

Özellikle yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları olarak engellilere yapılan çalışmalar açısından istenilen noktada olmadıklarını belirten Doğan, "Engelli konusunda öz eleştiri yapan ve bu konuya ayrı bir hassasiyet gösteren bir belediye ve belediye başkanı olarak, şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşlara engelli dostu olma yolunda bilgilendirmelerde bulunduk. Buna rağmen henüz engellilerimizin sorunlarının ortadan kalkması noktasında istediğimiz yerde değiliz. Ancak şu da bir gerçek ki, 2003’ten bu yana baktığımızda engelli kardeşlerimize sağlanan yeterli ya da yetersiz maaş durumu, bakımlarıyla ilgili desteklenmeleri, ulaşımlarıyla ilgili önemli aşamalar kat ettik. Daha yapacak çok işimiz var. Bundan sonraki süreçte de engelli hassasiyetiyle çalışmalarımızı yapmalıyız" diye konuştu.

Şehrin her noktasında engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak çalışma yaptıklarını anlatan Doğan, "Zincirlikuyu Camimize engellilerimiz ve yaşlılarımız için asansör yaptırdık. Engelsiz İletişim Projesini hayata geçirdik. Evde bakım hizmetini başlattık. Ekiplerimiz yatalak ve bakıma muhtaç kişilerin evlerine giderek her türlü ihtiyacını gideriyor. Engelsiz Ritim kursumuz, engelli gençlerimize özel halk oyunu kursumuz, yüzme kursumuz, engelli meclisimiz, engellilerle firmaları buluşturduğumuz Kariyerime Engel Yok etkinliklerimiz gibi birçok projeyle onların hayata daha fazla tutunmalarını sağlıyoruz. Yaptığımız tüm binalarda iki katlı dahi olsa engelli asansörünü muhakkak yapıyoruz. Allah herkese sağlık ve huzur versin, engelsiz bir çevre ve yaşam versin, en önemlisi de engelsiz beyinler versin. Önce insanların kalbi ve beyni engelsiz olsun biz diğer tüm engelleri aşarız. Her zaman yanınızdayız, sizden gelen tüm önerilere açığız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA