Balıkesir Bağımsız Milletvekili Ok Açıklaması

'2002'den beri AK Parti hükümetlerinin eğitime yaptığı kötülüğü bütün dünya bir araya gelse başaramaz'.

Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, "2002'den beri AK Parti hükümetlerinin eğitime yaptığı kötülüğü bütün dünya bir araya gelse başaramaz." dedi.

Ok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TEOG ve LYS sınavlarında yapılan değişikliklerin bilimsellikten, ortak akıldan ve katılımcılıktan uzak; "tam bir ilkel kabile anlayışıyla yapılmış çağdışı bir uygulama olduğunu" öne sürdü.

AK Parti hükümetlerinin "reform" adı altında eğitimde yaptığı sistem değişikliklerinin tam anlamıyla bir yapboz tahtasına dönüştüğünü savunan Ok, "2002'den beri AK Parti hükümetlerinin eğitime yaptığı kötülüğü bütün dünya bir araya gelse başaramaz." ifadesini kullandı.

Eğitimde yapılan değişikliklerden sonra Türkiye'nin eğitim karnesinin acı bir şekilde PISA raporunda da gün yüzüne çıktığına dikkati çeken Ok, Türkiye'nin bu raporda, Arnavutluk, Moldova, Malta, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya ve Güney Kıbrıs'ın gerisinde kaldığını söyledi.

Ok, "Getirmeye çalıştığınız bu sistemi; liselerde denediniz, şişirme notlarla çalışkan öğrencilerin hakkının çalındığını gördünüz ve geri döndünüz. Şimdi daha önce kaldırdığınız bu sisteme geri dönmüş olmuyor musunuz? TEOG'dan sonra üniversiteye giriş sınavlarında yaptığınız bu değişiklikler tam bir skandal. Elinizi evlatlarımızın üzerinden çekin. Bu rezil uygulamadan derhal yol yakınken geri dönün." değerlendirmesinde bulundu.

Meral Akşener liderliğinde yeni bir partinin geldiğini belirten Ok, ilk seçimde milletten alacağı yetkiyle, başta eğitim politikası olmak üzere birçok alanda yapılan yanlışlardan vazgeçilerek yeni politikaların uygulanacağını öne sürdü.

İsmail Ok, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin bir soruya, "ABD'nin üçüncü dünya ülkeleri ve kabile devletlerine uyguladığı bu muameleyi nefretle kınıyoruz." karşılığını verdi.

Kaynak: AA