Antalya'da Hayırseverden Eğitime Destek

Hayırsever Yusuf Delialioğlu tarafından Konyaalı ilçesi Hurma Mahallesi'nde yapılacak 18 derslikli ilkokul ve ortaokul binasının yapımı için protokol imzalandı.

Valilik makamında düzenlenen imza töreninde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğu, 18 derslikli okula Cemile ve Yusuf Delialioğlu ismi verileceğini kaydetti.

Hayırsever Delialioğlu'nun Avustralya'da çalışıp emekli olduğunu, oturduğu bölgede daha önce cami yaptırdığını belirten Karaloğlu, bugün de Konyaaltı Belediyesi'nin temin ettiği alanda 18 derslik bir okul yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ankara'da yaptığı bir sunumda ülkenin 2019 yılına kadar tekli eğitime geçmeye hazırlandığının ifade edildiğini hatırlatan Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Bakanlık bu kapsamda yeni derslik ihtiyaçlarının olduğunu paylaştı. Antalya'nın hala bin yeni dersliğe ihtiyacı var. Biz bu eksikliği hem kamu yatırımları, hem hayırseverlerin hem de belediyelerin desteğiyle tamamlamalıyız. Derslik ihtiyaçlarımız 2019'a kadar tamamlayıp, bütün okullarımızı tekli eğitime geçmeliyiz ki 'çocuklar sabah erken çıktı, geç çıktı' tartışması ortadan kalksın."

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, hayırsever Delialioğlu, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, protokolu imzaladı.

Kaynak: AA