Aliağa'da 15 Temmuz Şehitleri Unutulmadı

İzmir’in Aliağa ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Aliağa'da 15 Temmuz Şehitleri Unutulmadı
Aliağa Gazi Ortaokulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir program düzenledi.

Şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Ardından İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ramazan Cihat Kurt tarafından Kur’an okundu. İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek’in öncülüğünde yapılan hatim duası ile tüm katılımcılar ellerini semaya açarak dua etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz yaptı. Yılmaz yaptığı konuşmada FETÖ’nün darbe girişimini özetleyerek şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuzun içinde ne ararsanız var. İhanette var, kahramanlıkta var, istismarda var, kısacası aklınıza gelecek her şey var. Türk Milleti tarihte bu tür ihanetlerle hep karşılaşmıştır. Ama hainler her defasında kılık değiştirerek bu milletin karşısına çıkmış, milletin huzurunu, dirliğini bozmaya çalışmıştır. Biz 15 Temmuz krizini fırsata çevirdik, uyanışa dönüştürdük. Bizim bu topraklardan başka gidecek bir yerimiz yok. Allah bize bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Allah ülkemizi, milletimizi her türlü felaketten korusun. Bu ülkeyi bizlere emanet eden tüm büyüklerimizi tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Kaymakam Bayram Yılmaz’ın konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri anısına video gösterimleri yapıldı. Gazi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Bekir Samet Güzlek Bayrak adlı şiiri okudu. Mehmete Ağıt adlı türküyü seslendiren Gazi Ortaokulu öğrencileri Melike Göçmen, Enes Güçlü, Ayça Anlayan, Hilal Uygun, Ege Öztürk ve İbrahim Rodi İptaş salondaki katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Program, protokol üyelerinin programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik etmesi ve hep beraber çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen programa, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Savcısı Gediz Ünsal, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Tüpraş Halk Eğitim Müdürü Fevzi Bayır ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA