Afyonkarahisar, Sofralık Çekirdekli Üzüm Üretiminde 38. Sırada

Afyonkarahisar'ın yıllık 6 bin 336 ton sofralık çekirdekli üzüm üretiminde 38. sırada olduğu bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurum (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar'da kurutmalık çekirdeksiz üzüm üretiminin olmadığı belirtildi.

2016 yılı verilerine göre Afyonkarahisar'da 461 ton kurutmalık çekirdekli üzüm üretimi yapıldığı kaydedilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Afyonkarahisar bu üretim ile en fazla üretim yapan 24. il konumunda olup Türkiye üretiminin yüzde 0,1'ini karşılamaktadır. Dinar ilçesinde 372 tonluk ve Dazkırı ilçesinde 89 tonluk kurutmalık çekirdekli üzüm üretimi yapılmakta olup diğer ilçelerde herhangi bir üretim yapılmamaktadır. 2016 yılı geçici verilerine göre Afyonkarahisar’da 6 bin 336 ton sofralık çekirdekli üzüm üretimi gerçekleşmiştir. Afyonkarahisar bu üretim miktarı ile en fazla üretim yapan 38. il konumundadır. Afyonkarahisar ilinde üretilen sofralık çekirdekli üzümün 3 bin 039 tonu Dinar’da, 894 tonu Dazkırı'da ve 831 tonu Şuhut’ta üretilirken diğer ilçelerde hiç üretim yapılmamıştır."

Açıklamada ayrıca, 2016 yılı geçici verilerine göre, Afyonkarahisar ilinde kurutmalık çekirdeksiz ve şaraplık üzüm üretimi yapılmadığı ifade edildi.

Kaynak: AA