4. Uluslararası Deprem Gerçeği Ve Kentleşme Çalıştayı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce Marmara Depremi'nin 18. yılında düzenlenen "4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı"nın sonuç bildirgesi açıklandı.

Marmara Depremi'nin 18. yıl dönümü nedeniyle 16-17 Ağustos'ta gerçekleştirilen çalıştaya ilişkin yayımlanan sonuç bildirgesinde, çalıştayın hedefinin Kocaeli'de yaşanan deprem felaketi sonrasında yapılan iyileştirme ve ileride olabilecek yeni bir afete hazırlık çalışmalarının diğer illerdeki yetkililere ve uluslararası kamuoyuna aktarılması olduğu belirtildi.

Bildirgede, "Gebze - Darıca Metro Hattı" projesinin tasarımının bölgenin depremselliği ve güncellenen deprem şartnamesine göre yapıldığı aktarılarak, çalıştayda depremin yanı sıra doğa kaynaklı diğer afetler ile teknolojik kazaların ve bu kazaların çevreye oluşturduğu riskler ve tehlikelere dikkat çekildiği kaydedildi.

Bildirgede, şunlara yer verildi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem ve diğer afetlere yönelik farkındalık oluşturmak ve çeşitli proje ve araştırmaların ilimizde yapılmasını sağlamak amacıyla geleneksel hale getirilen çalıştayın 2018 yılında uluslararası ölçekte 5'incisi düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. 2018 yılında gerçekleştirilecek 5'inci çalıştayda belediyemiz paydaşlarını arttırarak ilimizdeki Kocaeli Üniversitesi, TÜBİTAK MAM ve Gebze Teknik Üniversitesi'nden destek alarak daha geniş katılım ve kitlelere ulaşmayı hedeflemektedir."

Kaynak: AA