19 Yıl Sonra Tekrar İçtimaya Çıktılar

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda 19 yıl önce askerlik görevini yapan 1977-1978 tertip askerler, 19 yıl aradan sonra tekrar Muğla’ya gelerek İl Jandarma Komutanlığında bir günlük askerlik yaptılar. 22 kişinin katıldığı 1977-78 tertip askerlerin buluşmasına, dönemin bölük komutanı emekli Kıdemli Başçavuş Davut Göktaş Bingöl de katılarak 19 yıl önceki gibi içtima aldı.

19 Yıl Sonra Tekrar İçtimaya Çıktılar
Aynı dönem askerlik yapan 6 kişinin sosyal medyada kurdukları grupta ulaşabildikleri arkadaşları arasında oluşturulan fikir sonrası 19 yıl önce askerlik görevlerini yaptıkları Muğla’da tekrar buluşmaya ve bir günlük de olsa 19 yıl önceyi hatırlamak için yola çıktılar. Yapılan davete bölük komutanı emekli Kıdemli Başçavuş Davut Göktaş ile birlikte 22 kişi olumlu cevap verdi. Eşleri ve çocukları ile birlikte Muğla’da buluşan 1977-1978 tertip askerler, Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na giderek 19 yıl önceki gibi eğitim elbisesi giydiler, içtimaya çıktılar ve mıntıka temizliği yaptılar.

Muğla İl Jandarma Komutanlığında misafir edildiklerini belirten Halil Demir, “19 yıl sonra tekrar bir araya gelmeyi düşündük. Erol Şeker, Ahmet Soydemir, Bülent Saydık, Müslüm Tiryaki ve Mustafa Bodur ile sosyal medyada gurup kurduk. Asker arkadaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Ulaştığımız arkadaşlarla guruptan düşüncelerimizi paylaştık. Hepsi çok sevindi, ama çoğuna ulaşamadık. Düşüncemizi Muğla İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri ile paylaştık, çok olumlu karşıladılar. Jandarma Genel Komutanlığından izin alındı. 1998 yılındaki komutanımız emekli Davut Göktaş Başçavuşumuz da bizimle birlikte Muğla’ya geldi. Bazı arkadaşlarımız aileleri ile geldiler. 19 yıl sonra bir araya gelince tüm arkadaşlarım resmen mutluluktan şoka girdi. Bir arkadaşımın eşi benim eşime; ‘ben 20 yıllık evliyim eşimi daha önce hiç bu kadar heyecanlı görmemiştim. Sanki liseli aşıklar gibi mutlu oldu’ demiş. O gün oradaki mutluluğun tarifi mümkün değil. Hepimiz ömrümüzde böyle bir mutluluk yaşamadık. Muğla İl Jandarma Komutanlığı bizlere mükemmel bir program hazırlamış. Cumartesi akşamı şu anki komutanlar ile dostluk maçı yaptık. Maç sonunda madalya, kupa ve anı belgesi verdiler. Bir gün sonra içtima alanına gittik. Emekli komutanımız Davut Göktaş Başçavuşumuz 19 yıl önceki gibi önce içtima aldı, ardından mıntıka temizliği yaptık. Öğlen askerler ile 19 yıl önceki gibi sıraya girip tabldotlarda yemek aldık. Muğla İl Jandarmadaki komutanlarımız, değerli askerlerimiz bizleri çok mutlu etti. Yaşadığımız mutluluğun tarifi mümkün değil. Emeği geçen başta Muğla İl Jandarma Komutanı olmak üzere tüm personeline teşekkür ederiz” dedi.

Ankara’dan, Eskişehir’den, Sivas’tan, Aydın, İstanbul’dan, Konya ve Türkiye’nin birçok ilinden gelerek Muğla’da vatani görevlerini yapan 1977-78 tertip askerler, anılarını paylaşırken, aileleri ve çocukları da birbirleri ile kaynaştı. Sosyal medyadan ulaştıkları bazı arkadaşlarının olumlu cevap vermesine rağmen gelemediğini, bazılarının ise buluşmanın başarılı olamayacağını iddia ettiğini söyleyen 1977-78 tertip askerler, bundan sonraki yıllarda yılda bir defa yine Muğla’da buluşma kararı aldılar. Önümüzdeki yıllarda etkinlik kapsamını biraz daha genişletmek istediklerini belirten eski tertipler önümüzdeki yıl ikinci defa 8-9 Ekim tarihleri arasında Muğla’da daha geniş katılım ile buluşma kararı aldılar.
Kaynak: İHA