180 Öğrenci 'Biz Anadoluyuz Projesi' İle İlk Kez Uçağı Bindi

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Elazığ’dan 180 öğrenci ilk kez uçağa binerek Manisa’ya gitti.

180 Öğrenci 'Biz Anadoluyuz Projesi' İle İlk Kez Uçağı Bindi
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ildeki 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı öğrencinin Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmesini amaçlayan ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Elazığ’dan 180 öğrenci Manisa’ya uğurlandı. İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği proje kapsamında Manisa’ya gidecek olan öğrenciler ise ilk kez uçağa bindikleri için çok heyecanlandıklarını söyledi.



’Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Elazığ’dan Manisa’ya 180 öğrenci ve 14 personel gönderdiklerini vurgulayan Vali Vekili Mehmet Fevzi Dönmez, “Bu öğrencilerimiz özellikle daha önce şehir dışına çıkmamış dezavantajlı gruplardan seçtiğimiz çocuklar. Onların ayrı bir mutluluk geçirmesi için ’Biz Anadoluyuz projesi’ tasarlandı. Öğrencilerimiz Manisa’da, Manisa Valiliği tarafından karşılanıp güzel yerler gezdirilecek. Proje kapsamında 2018 yılına kadar il dışına bin 800 öğrencimizi göndereceğiz” diye bilgi verdi.

İlk kez uçağa bindiler

Uçakla İzmir’e gideceğini belirten Zeynep Bayrak, ”İzmir’den Manisa’ya geçeceğiz. Manisa’ya proje için gidiyoruz. Orada hem okulumuzu temsil edeceğiz hem de gezeceğiz. İlk kez uçağa bineceğim. Biraz korkuyorum, ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Manisa’ya gittiklerini aktaran öğrencilerden Muharrem Dalokay, “Manisa’daki arkadaşlarımızdan onların kültürlerini öğreneceğiz ve dostluğumuzu pekiştireceğiz. İlk kez uçağa bineceğim için heyecanlıyım. Başka bir ile gideceğim için ise çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Manisa’yı çok merak etmediğini ama uçağa bineceği için çok heyecanlı olduğunu dile getiren öğrencilerden Mehmet Demirel de, “Projeden dolayı Manisa’ya gideceğime ilk başta inanmıyordum. Her şey netleşince beni bir heyecan kapladı” diyerek düşüncelerini aktardı.
Kaynak: İHA