18. Ulusal Turizm Kongresi Hazırlıkları

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Artuklu Üniversitesi, DİKA ve MARSEV ortaklığında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekleriyle 18-22 Ekim'de gerçekleştirilecek kongre için hazırlıkalar tamamlandı.

Kongreye 300’e yakın akademisyen 150 bildiriyle başvuruda bulundu, turizm alanında tamamı "Profesör" unvanına sahip akademisyenlerden oluşan Kongre Bilim Kurulu tarafından değerlendirilen bildirilerden 112’si kabul edildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yaptığı açıklamada, turizmin son yıllarda Mardin’in gelişiminde lokomotif sektör konumuna geldiğini kaydetti.

Bu sektörün, gelir ve istihdam sağladığı katkı ile şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel hareketliliğinde pozitif bir rol üstlendiğini ifade eden Rektör Ağırakça, şöyle konuştu:

"Dünyada değişen turizm eğilimleri doğrultusunda turizmin çeşitlendirilmesi ve kültür turizminin gün geçtikçe önem kazanmış olması gerçeği kadim şehrimizin sahip olduğu kültür ve tarihsel birikiminin bu minvalde cazip kullanabilirliği fikriyle birleşince, 18. Ulusal Turizm Kongresi'ni Mardin’de gerçekleştirmek için üniversite olarak Mardin Valiliği ve DİKA’yla büyük bir gayret ortaya koyduk"

Kültür ve İnanç Turizmi bakımından oldukça önemli eserler bulunduran Mardin’in bir kongre ve kültür turizm merkezi olma potansiyelini taşıdığına dikkat çeken Ağırakça, kültürler arası ilişkileri kuvvetlendiren ziyaretçilerin ve destinasyonların maddi ve manevi değerlerini koruyup gelecek nesli çok kültürlü bir ortama hazırlayan bu turizm tarzının Mardin için uygun olduğunun altını çizdi.

"Kültür Turizmi" ana teması ile düzenlenecek 18. Ulusal Turizm Kongresi'nin hem Mardin’in turizm potansiyelinin tanıtılması hem de turizm sektöründeki farklı aktörlerin bir araya gelmelerine olanak sağlaması açısından önemli bir işlev üstleneceğine işaret eden Ağırakça, "Kongrenin ülke turizmine ve şehrimize faydalı sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim. Bu vesileyle, Mardin’in kültürel değerleri ile zengin tarihi mirasının akademik anlamda öne çıkarılarak farkındalık oluşturacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA