Tuzla Bilim Şenliği Başladı

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği’nde lise öğrencileri tarafından yapılan bilim ve teknoloji ürünü projeler sergilendi.

Tuzla Bilim Şenliği Başladı
Tuzla sınırları içinde bulunan liselerin hazırladığı bilim ve teknoloji projeleri Tuzla Belediyesi’nin Şelale Eğitim Parkı’nda düzenlediği Bilim Şenliği’nde sergilendi. Bilim şenliğinin açılışına Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile üniversite temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

12-15 Ekim arasında açık kalacak olan bilim şenliğinin açılışı protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Şenlikte öğrenciler tarafından yapılan sensörler, akıllı otopark sistemleri, akıllı trafik ışıkları, robotlar ile teknolojik ürünler yaptı.

"Çocuklarımızın bu fikirlerini değerlendirmeyi düşünüyoruz"

Yapılan açılışın ardından protokol üyeleri projelerin bulunduğu stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Bilim şenliği hakkında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Biz bilim ve teknolojinin günümüzde çok önemli olduğuna inanıyoruz. Hem eğitimli bir nesil hem de bilim ve teknolojide ilerlemiş gençliğin ortaokul ve lise döneminde yönlendirmeyle olacağına inandığımız için bilim merkezini açarak gençlerimiz bilim insanı olması yönünde bir adım attık. Çocuklarımız çok güzel şeylerle uğraşıyorlar. Çocuklarımızın bu fikirlerini değerlendirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Mekanik el ve kol yapan Sude Biber ve Beyza Kılıçarslan, “Bütün parçaları 3D yazıcıdan elde ettik. Parmakların araçta hareket etmesi için misina kullandık. Her bir motor her bir parmağı temsil etmek için yapıldı. Kolun çalışması için bütün hareketleri ana karta yükledik. Verici ve alıcı olarak iki modül kullandık” dediler.
Kaynak: İHA