TSK'daki Kripto Yapılanmada Tutuklu Sayısı Arttı

İzmir’de yürütülen FETÖ soruşturmasında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen, 15 zanlıdan 6’sı tutuklandı. Aynı operasyonda daha önce adliyeye sevk edilen 75 kişiden 67’si tutuklanmıştı, böylece tutuklu sayısı 73’ü çıktı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Berkant Karakaya tarafından yürütülen soruşturmada, örgütün ’mahrem abileri’ tarafından aranan ve toplantılara çağrılan 268 askeri personel tespit edilmişti. Bunlar arasında haklarında daha önce işlem yapılmayan 98’i muvazzaf, 19’u meslekten ihraç edilen 117 asker hakkında yakalama kararı verilmişti. İzmir merkezli 45 ilde 29 Eylül’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 98 şüpheli gözaltına almıştı. Daha önce emniyetteki işlemleri yapılan ve adliyeye sevk edilen 75 şüpheliden aralarında muvazzaf askerlerinde bulunduğu 67 kişi tutuklanmıştı.

Emniyette işlemleri devam eden 23 şüpheliden 15’i daha adliyeye sevkedildi. Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu zanlılardan 6’sı ’Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanırken 9 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Son tutuklamalarla birlikte tutuklu sayısı 73’ çıktı. Gözaltındaki 8 şüphelinin ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA