Sivas'ta 408 Köyün Yolu Parke Taşıyla Kaplandı

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 2017 yılında yaptığı çalışmalarla 408 köy içi yolunun kilit parke taşıyla kaplandığı bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, 2017 yılında Sivas Valisi Davut Gül’ün önderliğinde merkez ve ilçelere bağlı köylerde 1 milyon metrekare kilit parke taşı döşenmesi hedefiyle başlanan yol yapım çalışmalarında hedefin üzerine çıkalarak, köylere 1 milyon 130 bin metrekarenin üzerinde kilitli parke taşı gönderildi.

Sivas İl Özel İdaresi, KÖYDES ve İlbank ödenekleri ve Devlet vatandaş işbirliğiyle yürütülen kilitli parke taşı döşeme çalışmaları sonucunda köy içleri daha modern hale getirildi.

İl genelinde devam eden çalışmalarda bugüne kadar 408 köydeki kilit parke taşı döşeme çalışmaları tamamlandı ve 731 bin 976 metrekare yol sağlıklaştırıldı.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, köy içi parke taş döşeme çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Her geçen yıl bir önceki seneden daha fazla iş üretiyoruz. İmkanlar ölçüsünde ihtiyaçlar gideriliyor. Kilitli parke taşında hedeflenen miktarında üzerine çıkarak köylerimizin içerisini daha yaşanabilir hale kavuşturduk. Öncelikle köylerimizin kanalizasyon ve içme suyu sorunlarını çözerek kilitli parke döşenmesine uygun hale getiriyoruz. Tabi ihtiyaçlar çeşitli, imkanlar ve kaynaklar ise sınırlı olduğu için yerleşim yerlerindeki yaşayan nüfusun yoğunluğu da önceliğimiz. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza çağın gerektirdiği her türlü hizmeti sunmaya gayret ediyoruz."

Kaynak: AA