Protein Tozu – Amino Asit ve Yağ Yakıcı Fiyatları

Protein tozu vücut geliştirme, fitness, futbol, basketbol ve diğer ağır spor dallarıyla ilgilenenlerin kas gelişimini desteklemesi için kullandıkları gıda takviye ürünüdür.

Protein Tozu – Amino Asit ve Yağ Yakıcı Fiyatları

Protein tozu vücut geliştirme, fitness, futbol, basketbol ve diğer ağır spor dallarıyla ilgilenenlerin kas gelişimini desteklemesi için kullandıkları gıda takviye ürünüdür. Ayrıca düzenli ve dengeli beslenme imkânı olmayan ve günlük alması gereken proteini alamayanların da tercih ettiği gıda takviyesidir. Protein amino asitlerden oluşur ve hücrelerimizin temel yap taşlarıdır. Sporcuların günlük alması gereken protein kilo başına 1,5-2 gramdır. Öğünlerde yediklerimizle bu miktarı alamadığımızda eksiği protein tozuyla hızlıca tamamlayabiliriz. Kas gelişimini desteklemede ve kas hasarlarını onarmada, spor performansını arttırmada büyük yararı olmasına karşılık protein tozu fiyatları çok yüksek değildir Fiyatlar 100-350 lira arasında değişir. Fiyatlar ürünün markasına ve ham madde kalitesine göre belirlenmektedir. Tabi ürünün yerli ya da ithal olması da fiyatları etkilemektedir.

 

Proteinlerin yapı taşı olan amino asitler de kas gelişimi ve kaliteli kas dokusu için alınması gereken besinlerdir. Esansiyel olmayan amino asitleri vücudumuz üretebilirken, vücudumuzun üretemediği  esansiyel amino asitleri takviye gıda olarak dışarıdan almalıyız. Gıda marketlerde ve spor solanlarında en kaliteli markaların amino asit çeşitleri satılmaktadır. Toz, tablet ya da sıvı formda kullanılmaktadır. Amino asit fiyatları da markasına ve kullanılan ham madde kalitesine göre değişmektedir. Ancak en yüksek verimi almak istiyorsanız kesinlikle güvenilen markaların ürünlerini tercih etmelisiniz. 80 lira ile 150 lira arasında değişen fiyatlarla kaliteli amino asit çeşitlerini bulabilirsiniz.

 

Yağ yakıcılar son yıllarda tüketimi giderek artan gıda takviye ürünleridir. Artık çok fazla kişinin kilo problemi ve vücudunun belli bölgelerinde yağlanma problemi var. Yağlardan ve fazla kilolardan kurtulmak isteyenler çareyi yağ yakıcılarda buluyor. Ancak yağ yakıcılar sporla birlikte ve düzenli beslenmeyle birlikte alındıkları zaman etkili olmaktadır. Yağ yakıcıların L-karnitin, CLA ve termojenik yağ yakıcı olmak üzere çeşitleri bulunuyor. Yağ yakıcı fiyatları da markasına, içeriğine ve kalitesine göre 30 lira ile 200 lira arasında değişiyor. Ürünler sıvı ve kapsül formunda bulunuyor. İçerikleri farklı olan yağ yakıcı ürünlerinin kullanımları da farklıdır. L-karnitin spordan 15-20 dakika önce alınırken CLA öğünlerle birlikte alınıyor. Fit bir vücut hedefi için supplementlerin kaliteli olması kadar doğru zamanda ve doğru miktarda kullanılması da önemlidir.