Palandöken'den Alternatif 'Antalya Film Festivali' Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Maalesef, bu işin burada olmaması için şer odaklarının çalışması devam edebilir ama eminim ki uluslararası olması gerçekten de çok önemli" dedi.

Palandöken'den Alternatif 'Antalya Film Festivali' Açıklaması
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Konfederasyonun Antalya’nın Serik ilçesine bağlı turizm bölgesi Belek’te düzenlediği ‘İstişare Değerlendirme Eğitim ve Mesleki Dayanışma Toplantısı’na’ katıldı.

Palandöken, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, henüz başlamadan ’Ulusal Yarışma’ kategorisinin kaldırılmasıyla tartışmalara neden olan 54. Antalya Film Festivali ile ilgili konuştu.

Palandöken, "Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlarız demiş, talip olmuş ve dünyadaki bu işi yapan, gerçekten uluslar arası boyuttaki bu meslektaşlarını buraya çekmeyi başarmış ülkemizin insanları. Biri yapar biri bozar. Maalesef, bu işin burada olmamasının gölgelenmesi ile ilgili şer odakları devam eder ama eminim ki bu haliyle de yapılsa yine uluslar arası, gerçekten de çok önemli" diye konuştu.



"Biri yapar biri bozar"

Film festivalinin Antalya için çok önemli olduğunu ifade eden Palandöken, "Şimdi ulusal bir platforma taşınan, ulusal bir film festivaline tepki koyuyorlar. Burada gerçekten hem belediye başkanı, hem vali, hem buranın halkı bu işe gönül koymuş. Olmazsa olmazımız demiş. Bu bizim için çok önemli demiş. Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlarız demiş, talip olmuş ve dünyadaki bu işi yapan, gerçekten uluslar arası boyuttaki bu meslektaşlarını buraya çekmeyi başarmış ülkemizin insanları. Biri yapar biri bozar. Maalesef, bu işin burada olmaması ve gölgelenmesi içini şer odaklarının çalışması devam edebilir ama uluslararası olması gerçekten de çok önemli. Antalya’nın insanı çok lezzetli. Dokunduğun zaman bir şey alabileceğin, dünya mozaiğinin bir parçası burası. Sadece güneşi, denizi değil, en önemlisi insanı güvenilir. Akdeniz kültürünü ve misafirperverliğini tanıştığı kenttir. Uzun bir tatil süresi olan yer. Ekonomik olarak Türkiye’nin birçok yerinden gelen, yurttaşlarımız iş aş peşine koşan insanlarımız, bu ülkenin değerlerine, emanetlerine sahip çıkacak insanlar" dedi.

Kaynak: İHA