Ordu'daki FETÖ/PDY Davası

Aralarında eski polis ve öğretmenlerin bulunduğu tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 11 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

Komiser yardımcısıyken meslekten ihraç edilen M.S, savunmasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) gönderilen, ByLock'a bağlandığına yönelik tespitin yer aldığı internet dökümünü kabul etmedi.

Tutuklu sanık M.F. de örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürdü.

ByLock programını kullanmadığını iddia eden M.S. hakkında da tanık ifadesine başvuruldu. Aynı soruşturma kapsamında Hatay'da tutuklu bulunan eski polis S.Ş. ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

Tanık S.Ş, "Komiserlik sınavına Ankara'da hazırlanıyorduk. Bizimle ilgilinen yapı içerisinden birisi vardı. Bize sorular gösterildi, sınava gittik ve aynısı çıktı. Bulunduğumuz bu ortamda M.S. de vardı." şeklindeki ifadesini reddederek, bu ifadeyi baskı altında verdiğini ileri sürdü.

Eski komiser yardımcısı A.K. de bir tanığın, kendisinin sohbetlere katıldığına dair beyanının gerçeği yansıtmadığını savundu.

- "ByLock kullandım"

Meslekten ihraç edilen öğretmen A.Ç. de eşi adına kayıtlı cep telefonu hattını 7-8 yıldır kendisinin kullandığını söyledi.

Söz konusu hatta Bylock programını kurup kullandığını dile getiren A.Ç, "Bu programı 'Şuayip' isimli kişinin tavsiyesi üzerine Google Play üzerinden indirdik. Bana dini içerikli mesajlar gönderileceği söylendi. 5-6 ay kadar kullandım ancak içeriğini çok hatırlamıyorum. Şuayip ile yazıştık." beyanında bulundu.

Tutuklu sanıklar A.T, H.Ç, M.A, M.Ç, Y.A. ve R.Ö. de önceki savunmalarını yineleyerek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, R.Ö.'in tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA