Muğla 2050 Yılına Kadar Susuz Kalmayacak

Muğla İçme Suyu projesi ile Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’da yaşayan 173 bin kişinin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacını karşılayacak.

Muğla 2050 Yılına Kadar Susuz Kalmayacak
Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Muğla İçme Suyu Projesi ile yıllık 7,32 milyon metreküp su, yeni yapılacak olan Muğla İçme Suyu Arıtma tesisine ve oradan da Menteşe’de yer alan 5 adet içme suyu deposuna iletilecek. Proje kapsamında Muğla il merkezine su temin eden mevcut kaynaklara ilaveten Sandras çövenni kaynaklarından alınacak yıllık 7,32 milyon metreküp su, 12 bin 300 metrelik isale hattı tüneli ile yeni yapılacak Muğla İçmesuyu Arıtma Tesisine aktarılacak.

Sandras kaynakları ile birlikte mevcut Bahçekaya ve Değirmendere kaynaklarından sağlanacak yıllık 14.51 milyon metreküp ve ileride yapılması planlanan Muğla Barajından sağlanacak 11.71 milyon metreküp su ile birlikte Muğla İl Merkezine toplam 26.22 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. Şehir merkezinin 2050 yılına kadarki uzun vadeli içme ve kullanma suyu sorunu da çözüme kavuşacak.

Muğla İçme Suyu projesinin tamamlanma aşamasında olduğu ve 2018 yılı içerisinde yapımına başlanacağı belirtildi.
Kaynak: İHA