Milas Yeni Barajına Kavuşacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Milas Gökçeler Barajı Planlama Raporu İhalesi’nin ekim ayı içerisinde yapılacağını ve ihalenin ardından inşaata başlanacağını müjdeledi.

Milas Yeni Barajına Kavuşacak
Milaslı çiftçilerin dört gözle beklediği baraj müjdesi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden geldi. Uzun zamandır kuraklıkla mücadele eden ve yapılması halinde bölgede bulunan mümbit topraklara can suyu olacak olan Gökçeler Barajı’nın yapımına hız verildi.

Gökçeler Barajı projesine hız veren Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Gökçeler Barajı Planlama Raporu İhalesi’nin ekim ayı içerisinde yapılacağını ve ihalenin ardından inşaata başlanacağını müjdeledi.

Gökçeler Barajı’nın yapımının tamamlanmasıyla birlikte, tarımsal sulamada problemin çözümlenmesi ve mümbit topraklarda tarımsal faaliyetlerin artırılması hedefleniyor.

Yapımı planlanan Milas Eşence ve Gökçeler Barajlarının projesinin hızlandırılması için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na talepte bulunan AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Levent Akyer, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden gelen bilgiyle ilgili duyuruda bulundu.

Daha önce Eşence ve Gökçeler Barajları için talepte bulunduğunu aktaran Akyer, konuyla ilgili Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden cevap geldiğini söyledi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Gökçeler ve Eşence Barajları ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Milas Eşence Barajı’nın planlama raporu hazırlanmaktadır. Milas Gökçeler Barajı Planlama Raporu İhalesi, 2017 yılı Ekim ayında yapılacaktır. Planlama raporlarının tamamlanmasına müteakip, proje ve inşaat aşamalarına geçilecektir.”

Mümbit topraklara can verecek olan Gökçeler Barajı’nın Planlama Raporu İhalesi, bu ay içerisinde yapılacak ve ihalenin ardından baraj inşaatına yakın zamanda başlanacağını bildirdi.
Kaynak: İHA