Mardin'de 'Kadının Yerinde Kadının Yanında' Projesi

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, "Kadının yerinde kadının yanında" projesi kapsamında 17 mahallede 5 bin kadına ulaştı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman'ın eşi Güleseren Yaman himayesinde yürütülen proje kapsamında düzenlenen mahalle toplatılarında, kadınların sorunları dile getiriliyor.

Başkan Vekili Yaman, yaptığı açıklamada, 10 ay önce başlatılan proje kapsamında şimdiye kadar 17 mahallede düzenledikleri etkinliklerde 5 bin kadına ulaşıldığını belirtti.

Kentte kadınları önemseyen bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yaman, özellikle kadınların beklentilerini gözetip nasıl bir kentte yaşamak istediklerini tahlil ettiklerini aktardı.

Yaman, Mardin'i güzelleştirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın bu sıkıntılarını gideriyoruz. Bunun yanında ev ekonomilerine katkı sağlayacak meslek edindirme kursları açıyoruz. Ayrıca kadınlarımızın ekonomik hayatta var olmaları için girişimcilik ruhlarını ayağa kaldırıyoruz. Kısacası yaptığımız toplantılarla kadınlarımız kazanıyor. Bu tür buluşmalarla Mardin’i güzelleştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA