Manavgat'ta Kum Zambakları Koruma Altına Alındı

Manavgat ilçesinde, bilinçsiz sahil kullanımı ve koparılmalara maruz kaldığı için yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Likya kum zambakları koruma altına aldı.



Manavgat Belediyesi, endemik ve nesli tehlike altında bir tür olan kum zambaklarını yeniden yaygınlaştırmak için Sorgun Boğaz mevkisindeki 15 bin metrekarelik alanı çitle kapattı.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, birkaç koruma altına aldıkları kum zambaklarının yıl içerisinde bölgeye güzel bir hava katacağını belirtti.

Sıcak kum ve aşırı tuz oranına rağmen hayatta kalan ve nadir güzelliğe sahip olan kum zambaklarını korumak için tüm imkanları seferber ettiklerini ifade eden Sözen, “Kentimizin biyolojik çeşitlilik açısından da gelişmesinin bölge halkına, turizmine ve gelecek nesillerimize can vereceğine inanıyorum." dedi.

Antalya'nın sahil şeridindeki kumsallarda açan Likya kum zambaklarını koparan veya yayılış alanlarına zarar veren kişi veya kişilere, biyolojik çeşitliliği tahrip etmekten dolayı Çevre Kanunu kapsamında 38 bin 751 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Kaynak: AA