'Lafa Geldi Mi Koskoca ABD'sin, Yazıklar Olsun'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vize krizinin müsebbibinin Büyükelçi John Bass olduğunu belirterek, “Eğer bir koskoca Amerika Birleşik Devletleri’ni Ankara’da büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun. Çünkü bu takınılan tavır, aslında budur” dedi.

'Lafa Geldi Mi Koskoca ABD'sin, Yazıklar Olsun'
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 81 ilin valisiyle bir araya gelen Erdoğan, iddialı ve güçlü bir Türkiye’yi hazmedemeyenlerin ülkeyi içeriden ve dışarıdan kuşatmaya çalıştığını söyledi.

Erdoğan, “Biz bir kabile devleti değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz bunu kabul edeceksiniz. Bunu kabul etmediğiniz takdirde kusura bakmayın, biz size muhtaç değiliz. Biz sizden paramızla silah istediğimiz zaman ’kongre’ diyorsun ama terör örgütüne üç beş kuruş para dahi almadan gelip silahı ücretsiz olarak veriyorsun. Niye? ’Türkiye’yi güneyden kuşatalım’ diye” ifadelerini kullandı.

VİZE KRİZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize krizine Büyükelçi John Bass’in yol açtığını belirterek, “Eğer bir koskoca Amerika Birleşik Devletleri’ni Ankara’da büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun. Çünkü bu takınılan tavır, aslında budur. ’Sen benim stratejik müttefikime böyle davranamazsın, böyle hareket edemezsin’ demeleri lazımdı. Ama bunu diyemediler” diye konuştu.



"DEMOKRASİ BU MU ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini ‘demokrasinin ana vatanı’ ilan eden ABD’nin teröristleri barındırıp koruduğunu belirtti, korumalarıyla ilgili davayı hatırlatıp sert eleştirilerine devam etti. Cumhurbaşkanı şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanını terör örgütleri mensupları rahatsız ediyorsa ve bu ülkenin vatansever evlatları da orada onları engellemek isterken bizim evlatlarımızı tutukluyorsun, teröristleri birkaç gün geçince serbest bırakıyorsun, o evlatlarımız hala içeride. Adalet bu mu, demokrasi bu mu?”

Kaynak: İHA