'Kuyumcu Kullanmadığı Altından Yıllık Yüzde 2,5 Kar Edecek'

Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Sudaş: 'Kuyumcu elinde bulunan kullanmadığı altını, Hazine tahvil veya kira sertifikasına kullanarak yıllık yüzde 2,5 gibi bir kar elde edecek'.

Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş, "Kuyumcu elinde bulunan kullanmadığı altını, Hazine tahvil veya kira sertifikasına kullanarak yıllık yüzde 2,5 gibi bir kar elde edecek." ifadesini kullandı.

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracına ilişkin yazılı açıklama yapan Sudaş, bankaların bir süredir yastık altında bulunan altını ekonomiye kazandırmak için faaliyet gösterdiğini, Hazine Müsteşarlığı'nın da bir yatırım aracı olarak altın tahvilini sunduğunu hatırlattı.

Altın tahviline vatandaşların 22 ayar bilezik, ziynet altın, 24 ayar gram altın ve külçe yatırılabildiğini vurgulayan Sudaş, şunlara dikkati çekti:

"Bu kuyumcular için de güzel bir fırsat yaratmakta. Kuyumcu elinde bulunan kullanmadığı altını, tahvil veya kira senedi alarak, yıllık yüzde 2,5 gibi bir kar elde edecek ve bu durum milli ekonomiye destek sağlayacak. Bu sebeple tahvile yatırılan altınlar vergiden muaf olacak ve hiçbir kesintiye uğramadan, kuyumcunun altını, altın olarak kalacak ve üzerine de kar elde edecek.

Yaz sezonunun hareketi azalınca kuyumcular fiyattan da etkilenmemek için ellerindeki fazla altınları külçe altın olarak tutarlar. Bunu da daha çok kasalarına koyarlar. Bence bu altınlar, kasada bekleyeceğine, yaz ayları gelinceye kadar hazinenin çıkarmış olduğu tahvil veya kira sertifikasında değerlendirilirse, hiç değilse altınları altın bazında çoğalır ve yaz aylarına doğru da tahvili bozdurarak, altınlarını alıp, tekrar vitrinlerini doldurabilirler. Bir kilo altınları vade sonunda 24 gram getiri sağlayacaktır. Aslında çok güzel değerlendirilmesi gereken bir fırsattır. Her kuyumcu bunu değerlendirmelidir."
Kaynak: AA