Köy Okulları Yararına Kermes Düzenlendi

Birlik Vakfı ve Genç Birlik Bursa Şubeleri tarafından şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın anısını yaşatmak amacıyla köy okulları yararına kermes düzenledi.

Uludağ Üniversitesi Görükle yerleşkesi Mediko Sosyal önünde gerçekleştirilen kermeste çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Canlı müzik, halk oyunları, mehteran ve basketbol gösteriminin yanı sıra kermeste çeşitli yiyecekler köy okulları yararına satıldı.

Etkinliğin Koordinatörü Muhammed Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kermesi şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz anısına gerçekleştirdiklerini söyledi.

Üniversitede 7 yıldır çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktaran Yılmaz, şunları söyledi:

“Üniversitede son iki yıldır şenliklerin kaldırılmasıyla birlikte kendi özümüze yönelik bir şenlik alternatifi oluşturmak istedik. İlkini geçen yıl düzenlemiştik. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bunun yanında 6 yıldır köy okullarına kitap kardeşliği kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ki okullara yardım götürüyoruz. Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz adına kermes açtık. Burada ki gelirleri Güneydoğu’daki Mardin, Batman, Van ve Diyarbakır’daki 12 okulda okuyan kardeşlerimize kitap, kırtasiye, teknoloji malzemesi ve giyim olarak götüreceğiz. Doğu ve Güneydoğu’daki kardeşlerimizle gönül köprüsü oluşturmak için böyle bir proje düşündük. Beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek adına bir proje başlattık. Gittiğimiz okullarda başarılı olan öğrencileri de Bursa’ya getirerek misafir ediyoruz."

Kaynak: AA