Kastamonu'daki FETÖ/PDY Davası

Eski İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanının yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında dava açılan ve meslekten ihraç edilen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanının yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan eski İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanı Z.U. ile avukatı katıldı.

Z.U, duruşmadaki savunmasında, bilgisayar ve bu tür şeylerden çok anlamadığını, ByLock'u da kullanmadığını öne sürdü.

Mahkeme başkanının, hakkında denetimlerde Zaman gazetesi aboneliğini bırakanlara ceza kesildiği yönünde bazı iddialar olduğunu belirtmesi üzerine Z.U, şunları kaydetti:

"Ben hayatımda böyle bir şey yapmadım. 24 yıllık devlet memuriyetimde devletimin ve milletimin aleyhinde bir işe girmedim. Hiç kimsenin etkisi altına girmedim. Bir yerde gıda anlamında sorun gördüysem, onun için ceza keserdim. İnsanlar bir gazeteyle aboneliğini bitirdiği için böyle bir şeyin içerisine girmedim, girmem de. Şu anda devlet tarafından terör örgütü olarak görüldüğü için kapatılan kurumlara da zamanında ceza kestim. Yaptıkları yemeklerin gıda açısından sorunlu olduğu için o kurumlara ceza kesen tek kişi benim."

Duruşmada tanık olarak dinlenen F.K. ise 2013 yılında gazete aboneliğini iptal ettirdikten 15 gün sonra İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden bir ekibin lokantasına denetime geldiğini anlattı.

Ekipte sanık Z.U'nun bulunmadığını ifade eden F.K, "Pideden numune aldılar. Gıda yönetmeliğine uygun olmadığını söyleyerek ceza kesildi. Ben o dönem, bu durumu aboneliği iptal etmeme yorumlamıştım." dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Ocak'a erteledi.

Kaynak: AA