Hotelequipment Fuarı'na Doğru

Antalya'da turizm sektörü temsilcilerini bir araya getirmek ve otellerin yenilenmesine dönük çalışmalara katkı sağlamak amacıyla 'Hotel Design Show' düzenlenecek ANFAŞ Genel Müdürü Özer: 'Yaz turizminin sona ermesiyle kent ekonomisindeki canlılığı dört mevsim dinamik tutmak için yeni projelere imza atıyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 27 fuarla 1,6 milyonun üzerinde fuar ziyaretçisini kış aylarında ANFAŞ'ta ağırlamayı hedefliyoruz'

Antalya'da turizm sektörü temsilcilerini bir araya getirmek ve otellerin yenilenmesine dönük çalışmalara katkı sağlamak amacıyla "Hotel Design Show" düzenlenecek.

Antalya'da 2018'de organize edilecek Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (HotelEquipment) kapsamında düzenlenecek "Hotel Design Show" için Antalya Expo Center'da toplantı düzenlendi.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) Genel Müdürü Murat Özer, buradaki konuşmasında, otel yatırımcısı, turizm işletmecisi, mimarlar, iç mimarlar ve mütahitlerle çok sayıda sektör profesyonelinin yoğun ilgi gösterdiği "Hotel Design Show"u üçüncü kez organize edeceklerini bildirdi.

Söz konusu etkinliğin HotelEquipment'in en çok ilgi çeken programı olduğunu belirten Özer, fuarcılığın kent ekonomisine önemli katkı sağladığına işaret etti.

Özer, "Fuar sektöründe bilindiği gibi harcanan her 100 avronun 85 avrosu kente katkı koymaktadır. Yaz turizminin sona ermesiyle kent ekonomisindeki canlılığı dört mevsim dinamik tutmak için yeni projelere imza atıyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 27 fuarla 1,6 milyonun üzerinde fuar ziyaretçisini kış aylarında ANFAŞ'ta ağırlamayı hedefliyoruz." dedi.

Fuar kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin, yurt dışından gelecek alım heyetleri ve ziyaretçilerin ilgi odağı olacağını söyleyen Özer, 29. HotelEquipment'a Bulgaristan, Filistin, Kırgızistan, Kosova, Tunus, Umman, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Arap yarımadası bölgesi ile Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Yemen ve İran'dan 100'ün üzerinde profesyonel alım heyeti geleceğini ifade etti.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran da Hotel Design Show'un otellerin yenilenmesi için çok önemli olduğunu belirterek, yatırımcıları etkinliğe davet etti.

Duran, "Bizlerin turizmdeki kalitemizi artırabilmemiz için yeniliği takip etmemiz gerekiyor. Otellerimiz eskimeye başladı. Tüm otel yöneticilerin ve otel yatırımcılarının mutlaka bu etkinliğe katılarak yeniliğe önem vermesi lazım." diye konuştu.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu ise yeni yatırımlar yerine, otellerin yenilenmeye gitmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: AA