Hakkari'de Öğretmenlere 'Terör' Konulu Konferans

İl Emniyet Müdürü Dilberoğlu: 'Her sorulduğunda 'Terör var, terör var' demekten vazgeçmek lazım. Öğretmenler işin içinde olmazsa çocukların yarınlarını hazırlamak çok mümkün değil'

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "Gençlik Sizin Eseriniz" projesi kapsamında öğretmenlere yönelik "terör" konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konferansta, öğretmenlere terör ve tehdit durumu, terör örgütlerinin öğrencilere yaklaşım tarzları, propaganda faaliyet ve yöntemleri, bunlara müzahir ya da risk grubundaki çocukların illegal faaliyetlere katılmasının engellenmesi ve topluma kazandırılması konularında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, yaptığı konuşmada, son 1-2 yılda gerçekleştirilen çalışmalarla terörle mücadelede belli bir aşama kaydettiklerini söyledi.

Burada emniyet, jandarma ve askeri kuvvetlerinin yanı sıra en büyük mücadeleyi öğretmenlerin verdiğini anlatan Dilberoğlu, "Bir gencin, çocuğun yetişmesinde en önemli etken öğretmenlerdir. Öğretmenler bir konuya sahip çıkmıyorsa, bu konunun başarıya ulaşması mümkün değil." dedi.

Hakkari'de öğretmenlerin son derece duyarlı ve hassas şekilde gerek terörle mücadele gerekse gençlerin yetişmesi konusunda özveriyle çalıştığını dile getiren Dilberoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah sizin katkılarınızla ilimiz bugüne kadar anıldığı şekilde bundan sonra anılmayacak. İmkansızlıklar, fiziki engellerimiz var ama halkın genel yapısına baktığımız zaman son derece olumlu ve sizlerle sosyal iletişime geçmeye son derece açıklar. Biraz da ilimizi böyle tanıtmak durumundayız artık. Her sorulduğunda 'Terör var, terör var' demekten vazgeçmek lazım. Burada sizin çok büyük gayretiniz, çok büyük çabalarınız olmalı. Öğretmenler işin içinde olmazsa çocukların yarınlarını hazırlamak çok mümkün değil."

Konferansa, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz da katıldı.

Yarın da devam edecek konferansa yaklaşık bin öğretmenin katılması bekleniyor.

Kaynak: AA