Gürcistan Savunma Ve Güvenlik Konferansı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili: 'Rusya Gürcistan'a karşı uyguladığı işgal politikasını sürdürüyor. Bu işgal politikası 2008'deki Güney Osetya savaşı zamanında başlamadı. Bu 25 yıldır devam ediyor'

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Rusya'nın Gürcistan'a karşı işgal politikasını sürdürdüğünü belirtti.

Gürcistan'ın Batum kentinde, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin de katıldığı Gürcistan Savunma ve Güvenlik Konferansı başladı.

Konferansın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, bölgenin güvenlik konularını görüşmek üzere toplandıklarını söyledi.

Ülkesinin en ciddi güvenlik sorununun toprak bütünlüğü meselesi olduğunu vurgulayan Margvelaşvili, "Rusya Gürcistan'a karşı uyguladığı işgal politikasını sürdürüyor. Bu işgal politikası 2008'deki Güney Osetya savaşı zamanında başlamadı. Bu 25 yıldır devam ediyor." diye konuştu.

Margvelaşvili, Rusya'nın, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya'daki işgal hatlarına yeni tel örgüler çektiğini, sözde gümrük geçişlerini sınırladığını hatırlattı.

Rusya'nın saldırganlık politikasına karşı "stratejik sabretme" politikası uyguladıklarına dikkati çeken Margvelaşvili, "Bizim için ne kadar zor olsa da biz Rusya'nın kışkırtıcı adımlarına karşılık vermemeliyiz." ifadesini kullandı.

Margvelaşvili'nin ardından konuşan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili de ülke topraklarının yüzde 20'sinin Rus işgali altında olduğunu belirterek, Rusya'nın Gürcistan'a karşı etnik temizlik uyguladığını savundu.

Gürcistan'ın, Rusya'yla 2008'de imzaladığı ateşkes anlaşmasına sadık kaldığını ifade eden Kvirikaşvili, "Biz Abhazya ve Güney Osetya'daki vatandaşlarımıza yönelik barış politikasını sürdürüyoruz." dedi.
Kaynak: AA