Gölbaşı'nda Uygulanan Projede Sona Gelindi

Gölbaşı ilçesinde, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik ve Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde "GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması" Projesi'nin uygulama alanlarında sona gelindi.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 18'inci madde uygulamasında sona gelindiğini söyledi.

Projeyle ilçede 200 hektar alanın 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesi kapsamında programa alındığını, 112 hektar alanda ihale yapılarak çalışmalara başlanıldığını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Projelendirme ihalesinde son aşamaya gelindi. Bundan sonra bir aylık askı süresi olacak. Bölgemizde sadece Gölbaşı ilçemizin örnek imar uygulamalarının yapılması projesi kabul görmüştür. GAP İdaresince bu çalışma ilçemiz halkı tarafından büyük bir sevinç ve heyecanla karşılandı."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Proje Uygulama yetkilisi Akif Ellialtıoğlu ise GAP kapsamında Gölbaşı ilçesinde yaptıkları projede sona gelindiğini belirterek "Bu son aşama dediğimiz 3194 sayılı İmar Kanununun 19. maddesi gereği bir aylık askı. Bu askıdan sonra da inşallah tescile gönderip projeyi bitireceğiz." dedi.

Kaynak: AA