Gazipaşa'ya Kültür Merkezi İnşa Ediliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa ilçesine 18 milyon liralık kültür merkezi inşa ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tiyatro-sinema salonlarından, havuz-saunaya, yaşlı- engelli mola evlerinden, spor ve eğitim salonlarına her türlü ihtiyacı karşılayacak Gazipaşa Kültür Merkezi'nin çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Koordinatörü Ahmet Büyükakça, proje tamamlandığında ilçenin devasa bir cazibe merkezine sahip olacağını bildirdi.

Kültür merkezinin kaba inşaatının yapıldığını belirten Büyükakça, D ve E blokların kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ve diğer yandan merkezin çevre düzenlemesinin yapıldığını kaydetti.

Projenin detaylarını paylaşan Büyükakça, "Projemiz 3'ü ana bina olmak üzere 5 bloktan oluşuyor. A blok zemin katta sığınak, havuz, buhar odası, sauna, kabul günü salonu, giriş holü ve teknik odalar bulunacak. A blok 1. katta 2 adet sinema salonu, aerobik salonu, depo, vip salonu ve fuaye alanı, 2. katta 500 kişilik tiyatro salonu, eğitim salonları ve kulis odaları, 3. katta ise sınıflar, fuaye alanı ile kulis odaları yer alacak." ifadesini kullandı.

B blokta ofisler, eğitim salonları, yemekhane ve sınıfların olduğunu aktaran Büyükakça, C blokta yaşlı mola evi, D blokta engelli mola evi, E blokta ise çocuk oyun evinin yer alacağını belirtti.

Büyükakça, çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yakından takip ettiği ve Gazipaşa Kültür Merkezi tamamlandığında ilçenin en kapsamlı cazibe merkezi olacağını vurguladı.

Kaynak: AA