Gambiya Lideri Türk İş Adamlarını Kabul Etti

Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, Türk iş adamları heyetiyle bir araya geldi.

Barrow, hükümetin, Türk yatırımcılara Gambiya'da balıkçılık ve enerji sektöründe yatırım yapmaları için destek sağlayacağını belirtti.

Devlet Başkanı Barrow, Gambiya hükümetinin, Türk işletmeleri için ülkede hukukun üstünlüğüne saygılı, demokratik bir atmosfer ve güvenli bir ortam sağlayacğını kaydetti.

Türkiye-Gambiya İş Konseyi Başkanı Aygün Karakaş konuyla ilgili açıklamasında, Gambiya devlet başkanı ile yaptıkları görüşmede, iki ülke arasında hava taşımacılığı ve yüksek öğrenim gibi çeşitli alanlarda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Karakaş, "Bu sene 9 Gambiyalı, bursla doktora, yüksek lisans ve lisans alanında eğitim görmek için Türkiye'ye gelecek. Daha önemlisi, bu yıl Türk eğitimcileri ve profesörleri Gambiya'ya ve aynı zamanda Gambiya'dan Türkiye'ye getirmeye başlayacağız." dedi.

Aygün Karakaş, Gambiya'da 40-50 megavatlık güneş enerjisi projesini hayata geçireceklerini,150 yataklı pediyatrik ve genel hastane inşası ile sağlık hizmetlerine katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Gelecek yılın ilk çeyreğinde İstanbul ile Banjul arasında iki haftada bir direkt uçuşların başlayacağını duyuran Karakaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Gambiya Üniversitesinin ziyaretçi değişimi ve burslu eğitim konusunda iş birliğine vardığını kaydetti.

Kaynak: AA