Ertelenen Sigorta Primlerinin Ödenmesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, işverenlere işçilik maliyetinin azaltılması amacıyla yapılan sigorta primleri ertelemelerin zamanında ödenmesi uyarısında bulundu.

İlbaş, yaptığı açıklamada, işverenlerin üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak amacıyla 2016'da getirilen asgari ücret desteğinin, 2017 yılında devam ettiğini anımsatarak, destekten yararlanan işverenlerin 2016 yılı aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerini ekim ayının sonuna kadar ödemesi gerektiğini belirtti.

İlbaş, şunları kaydetti:

"İşverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödemesine bağlıdır. Ayrıca süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenlerimizin halihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödemesi süresi gelmiştir."

İlbaş, erteledikleri sigorta primlerinin zamanında ödenmesinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA