Eğitim Çalışanlarının Sorunlarını Dinlediler

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Şehzadeler İlçe Temsilcisi Özgür Emeksiz, İl ve Şehzadeler İlçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yeni göreve başlayan okul müdürleri ve müdür yardımcılarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerde öğretmenlerle de bir araya gelen sendika üyeleri eğitim çalışanlarının sorunlarını dinledi.

Eğitim Çalışanlarının Sorunlarını Dinlediler
Ziyaret kapsamında Şehzadeler ilçesinde bulunan Gazi İlkokulu, Manisa Kız İmam Hatip Lisesi ve Merkez İmam Hatip Ortaokulu ziyaret edilerek, okul idarecileri, sendika üyeleri ve eğitim çalışanları ile bir araya gelindi.

Okul ziyaretleri dolayısıyla açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “Köklü değişikliklerin yapıldığı süreçlerin eş güdümlü bir şekilde paydaşlarla görüşülerek şekillendirilmesinin, hedeflenen amaca ulaşma açısından elzem olduğu tecrübelerle yaşanan bir gerçektir.” dedi.

Emeğin gelirini azaltma yönündeki adımlardan vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Öner, “MTV’ye dönük çalışma yapıp, gelir vergisine ilişkin adım atılmamasını; bir yönüyle sermayenin gelir kaybını engelleme, emeğin ise gider artışını ve gelir kaybını önemsememe olarak değerlendiriyoruz. Eşyadan alınan vergi düşürülürken, emekten alınan verginin yükseltilmesinin ya da düşürülmemesinin, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ kurgusu ile nasıl örtüştürüldüğü konusundaki merakımızın giderileceğini umuyoruz. Diğer taraftan, gelir vergisindeki artışa ve bu nedenle kamu görevlilerinin maaşlarındaki azalışa sessiz ve tepkisiz kalmamızı kimse beklememeli, emeğin gelirini azaltma yönündeki adımlardan vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.

“Mülakatla öğretmen alımından vazgeçilmeli”

Mülakatla öğretmen alımının kamu vicdanını yaralayan bir istihdam şekli olduğuna dikkat çeken Öner, “Kazanma ve kaybetme nedeninin objektif kriterlere göre izah edilememesi, birçok sınavdan geçmiş öğretmen adaylarının standartları farklı komisyonlarca değerlendirilmesi adalet duygusunu zedelemekte, sosyal sorunlar üreten bir sistem olarak varlığını sürdürmektedir. Bakanlık yeni personel istihdamında adalet, hakkaniyet, ehliyet ve liyakat ölçülerine göre objektif bir atama şeklini benimsemeli, her geçen gün daha fazla tartışmalı hâle gelen mülakatla öğretmen istihdamından vazgeçmelidir.” dedi.

Kaynak: İHA