Başkan Ömer Geriter'den Kentsel Dönüşüm Çağrısı

Manisa Genç İş Adamları Derneği Başkanı (MAGİAD) Ömer Geriter, kentsel dönüşümle ilgili Manisa Büyükşehir, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerine dönüşüm çağrısında bulundu.

Başkan Ömer Geriter'den Kentsel Dönüşüm Çağrısı
Başkan Ömer Geriter, yetkililere seslenerek Manisa’daki kentsel dönüşümün bina bazlı değil, ada bazlı olarak düşünülmesi gerektiğini ve böylelikle daha yaşanabilir bir yaşam alanı oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Ömer Geriter açıklamasında şu ifadeleri kaydetti: "Kentsel dönüşüm, kentteki afet riski taşıyan alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesidir. Kanun, Türkiye’nin her tarafındaki kent ve köylerdeki ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma riski taşıyan binaların devletin sağladığı yapım kredisi, kira yardımı, belediye harç-vergi avantajlarını da kullanarak yeniden yapılmasını öngörmektedir. Kısaca kentsel dönüşümle kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirilmesi amaçlanmaktadır. Kentsel dönüşüm riskli binaların yıkılıp yeniden yapılması yanında, yerleşim yerlerinin kongre ve kültür merkezleri, park ve eğlence alanları gibi modern ihtiyaçlarının karşılanmasını da içermektedir.”

Tarım ve sanayi kenti Manisa’ya yakışır kentsel dönüşüm vurgusu

Manisa’nın tarihi dokusuyla, tarımıyla, sanayisiyle markalaşmış bir şehir olduğunu ve kentsel dönüşümünde tüm bunların göz önüne alınarak yapılması gerektiğini belirten Başkan Ömer Geriter açıklamasını şöyle tamamladı: “Bizlerin öngörüsü, Manisa’nın bina bazlı yıkılıp yeniden yapılanmaya değil her türlü alt yapısıyla, otoparkıyla, oyun alanlarıyla çevrili ada bazlı kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu yönündedir. Manisa tarihi dokusuyla, tarım ve sanayisiyle ülkemizde markalaşmış şehirlerden biri olmak istiyorsa bir an önce Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Şehzadeler ve Yunusemre Belediyelerimiz katkılarıyla bir araya gelmesi ve sunacakları bu hizmeti gecikmeden hayata geçirmek zorundadırlar. Manisa her geçen gün bu yönde yapılacak bir imar planı ihtiyacı ile yanıp kavrulmaktadır. Bizler Manisa Genç İş Adamları Derneği olarak her üç belediyemizi Manisa için ortak paydada buluşmaya ve ada bazlı kentsel dönüşüm için bir araya gelerek siyasi rekabetin değil hizmetin rekabetinde bulunmaya çağırıyoruz. Yeni ve yaşanabilir bir Manisa için, gelecek için biz varız. Manisa için çalışmaya bir kez daha herkesi davet ediyoruz."
Kaynak: İHA