Başkan Ataç Open Days 15. Avrupa Bölgeler Ve Şehirler Haftası Programına Katıldı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, AB Komisyonu ve Bölgeler Komitesi tarafından Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Open Days 15. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası programına katıldı.

Başkan Ataç Open Days 15. Avrupa Bölgeler Ve Şehirler Haftası Programına Katıldı
15. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerinde Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Kentlerde Sürdürülebilirlik ve Kaynak Verimliliği” konusundaki belediye çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin güneş enerjisi kullanımındaki öncü uygulamalarına değindiği sunumunda; belediye hizmet binasında bulunan güneş panelleri, yeşil bina olma özelliğine ve Türkiye’nin LEED Altın Sertifikasına sahip olan ilk kamu binası durumundaki Su Sporları Merkezi, hayvansal sulamada güneş enerjisinin kullanımı, güneş enerjili şarj istasyonları gibi projelere değindi. Başkan Ataç sunumunda Akıllı Kentsel Dönüşüm - Remourban Projesi çerçevesinde hayata geçirilen enerji verimliliği ve ulaşım alanındaki uygulamalar hakkında bilgi verdi.

“Bölgeler ve Şehirler Daha İyi Bir Gelecek İçin Çalışıyor” ana temasıyla düzenlenen organizasyonda Başkan Ataç’ın dirençli bölgeler ve şehirler oluşturulması konulu oturumlarda, kentlerde sürdürülebilirlik ve kaynak verimliliği hakkında tecrübelerini, örnek çalışmalarını, belediye hizmetlerini ve projelerini katılımcılarla paylaştığı sunumu beğeni topladı.

"Adımızı yurt dışında duyurmaya devam ediyoruz"

Başkan Ataç 15. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası programına katılmak üzere gittiği Brüksel’de özel temaslarda da bulundu. Ataç, Avrupa Parlamentosu Sosyalist ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pittella ve Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Başkanı Karl-Heinz Lambertz ile ayrı ayrı bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirdi. Başkan Ataç ayrıca CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde Büyükelçi Faruk Kaymakçı ile buluştu. Torun, Kaymakçı ve Ataç buluşmada Avrupa ülkeleri ile ilişkilerde gelinen son durum konusunda görüş alışverişinde bulundu. Başkan Ataç son olarak Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

15. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası ve devamında Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği temaslar hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “Tepebaşı’mızda gerçekleştirdiğimiz güzel işlerle Türkiye’ye örnek olmanın yanı sıra ve adımızı yurt dışında duyurmaya devam ediyoruz. Günümüzde enerji verimliliği konusu dünyanın gündeminde. Yerel yönetimler çevre dostu uygulamaları hayata geçirmek için çalışmalarına hız veriyor. Tepebaşı Belediyesi olarak bizler ise örnek projelerimiz ile enerji verimliliği ve çevre sağlığı konusunda deneyimlerimizi aktarma fırsatı bulduk. Aldığımız geri dönüşler çok olumlu diyebilirim. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz buluşmalar ve temaslar da oldukça verimli oldu. Eskişehir ve Tepebaşı markası, dünyada her anlamda yükselmeye ve değer kazanmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA