Altındağ'daki Geri Dönüşüm Sepetleri Beğeni Topladı

Geri dönüşümde her zaman özverili bir çalışma sergileyen Altındağ Belediyesinin bölgedeki parklara yerleştirdiği pet şişe görünümlü geri dönüşüm sepetleri büyük beğeni topladı.

Altındağ'daki Geri Dönüşüm Sepetleri Beğeni Topladı
Geri dönüşüm için her geçen gün farklı yöntemlerle halkın karşısına çıkan Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yeni tasarladığı dönüşüm kutularıyla tam not aldı. Pet şişe görünümlü bir sepete benzeyen bu geri dönüşüm kutuları metal saçtan yapıldı. Sadece cam ve pet şişelerin atıldığı bu kutular ilçede 9 parka yerleştirildi. Alemdağ, Ali Ersoy-Yıldız, Aydınlıkevler, Karapürçek, Güneşevler ve Karacaören mahallelerindeki çeşitli parklara konulan bu kutular geri dönüşüme verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçede geniş çaplı bir temizlik seferberliği başlattıklarını yineledi. Bu seferberliğin sadece sokakları temiz tutmakla sınırlı kalmadığını belirten Tiryaki, geri dönüşüm için de büyük çaba harcadıklarını dile getirdi. Tiryaki, geri dönüşümün ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurgulayarak, vatandaşların çevre bilinci kazanması için farklı çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi. Kültür merkezlerinde ve okullarda düzenledikleri eğitim seminerlerinin bölge halkına dağıtılan çöp poşetlerinin ve ilçede belirli noktalara yerleştirilen dönüşüm kumbaralarının bunlardan bazıları olduğuna dikkat çeken Tiryaki, yeni tasarladıkları pet şişe görünümlü sepetlerin de ilgi gördüğünü ifade etti.

Kaynak: İHA