Yüzlerce Öğrenci Bilimin Tarihi Merkezini Gezdi

21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek bilim şenliği öncesi bilimin en eski merkezlerinden sayılan Harran ilçesini gezdi.

Yüzlerce Öğrenci Bilimin Tarihi Merkezini Gezdi
Şanlıurfa’da yaklaşık 300 öğrenci, 19-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği öncesi Harran ilçesini gezdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen gezide öğrenciler, dünyanın ilk eğitim ve bilim merkezlerinden biri olarak kabul edilen Harran’daki tarihi alanları gezdi. Kazı çalışmalarını yerinde izleme fırsatı bulan öğrenciler, görevlilerden kazılarla ilgili bilgi aldı.

Harran bir açık hava bilim merkezi şeklindedir”

Öğrencilere, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin yanı sıra Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da eşlik etti. Ziyaretin amacı hakkında bilgi veren Çiftçi, "Şanlıurfa TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği kapsamında Harran gezisi sebebiyle burada bulunuyoruz. Harran ilçemiz tarihteki yeri itibariyle aslında bir açık hava bilim merkezi şeklindedir. Yapılan kazı çalışmalarında bir çok esere, bir çok bilim adamının, ilim adamın, alimin izlerine rastlanılıyor. Zaten burası Sabit bin Kurra’nın, El Battani’nin, Cabir El Hayyan’ın memleketi. Bir çok bilim, gerek kimyada, gerek astronomide, gerek matematikte, sanatta bir çok bilim adamının 7’inci, 8’inci yüzyıllarda yetiştiren, dünyaya mal eden bir şehir. Biz de atamızın izindeyiz. Gelenekten geleceğe doğru gençlerimizi yürütmek istiyoruz. Şanlıurfa tarihi bilim açısından bur kadar zenginken inşallah geleceği de bilim açısından aydınlık olur” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı TÜBİTAK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Karacadağ Kalkınma Ajansının desteklediği TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği, Türkiye genelinden çok sayıda bilim meraklısını Şanlıurfa’da buluşturacak. Başta Şanlıurfa gençliğinde bilim heyecanını uyandırmak ve bilimsel çalışmalara katılımı teşvik edebilmek amacıyla düzenlenecek şenlik, Turgut Özal Parkında gerçekleştirilecek.

Mühendislik, sanat, coğrafya, matematik, teknoloji tasarım, robotik kodlama, fen bilimleri, Türkçe, İngilizce, astronomi, geometri ile birlikte 7’si astronomi olmak üzere 20 farklı atölyede her yaştan on binlerce bilim meraklısını aynı çatı altında buluşturacak olan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği, geleceğin bilim insanlarına da ışık tutacak.
Kaynak: İHA