Yozgat'ta TYP Kuraları Çekildi

Yozgat, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okullarda görevlendirilecek işçiler noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekimine katılan Yozgat İşkur Müdürü Taner Yıldız, il merkezinde görevlendirilecek 124 kişilik istihdam için 930 kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi.

Okullarda görevlendirilicek işçilerin norter huzurunda kura çekimi yöntemiyle belirlendiğini aktaran Yıldız, "TYP kapsamında görevlendirilecek bu işçilerimiz hazirana kadar çalışıp ve asgari ücret alacaklar." dedi.

İl genelinde 421 kişinin TYP kapsamında istihdam edileceğini anlatan Yıldız, "İl genelinde 2 bin 600'ün üzerinde bir müracaat yapıldı. İstihdam edilecek vatandaşlarımız ilçelerimizde kura çekimi yöntemiyle belirlendi. Bunun dışında il merkezimizde okullarda görevlendirilmesi için 70 güvenlik alımı yapılacak." diye konuştu.

Yıldız, TYP kapsamında mevcut çalışan ve süresi dolan vatandaşların da çalışma süresinin yıl sonuna kadar uzatıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA