TTAKE'den Selden Kurtarma Tatbikatı

Karadeniz'de sık sık yaşanan sel felaketlerinde arama kurtarma görevlerine katılan Türk Telekom Arama ve Kurtarma ekibi, selden yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Karadeniz'de yaşanan sel felaketlerinde arama ve kurtarma görevlerine katılan Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE), selden yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Türkiye ve dünyada meydana gelebilecek her türlü doğal afet, kaza ve arama kurtarma faaliyeti gerektiren olumsuz koşullarda yetkisi ve imkanı dahilinde zor durumda kalanlara yardım etmek amacıyla 2012 yılında kurulan Samsun TTAKE, çalışmalarını sürdürüyor.

Samsun TTAKE, Karadeniz'de yaşanabilecek olası sel felaketinde suyun içinde kalan yaralıları kurtarmak için tatbikat düzenledi.

Ayvacık ilçesinde Yeşilırmak'ta gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği akıntının yoğun olduğu yerlerde bot ile yaralılara ulaşım, nehrin karşısındaki yaralının güvenli bölgeye ip üzerinde sedye ile taşınması ve sele kapılmış insanların nehirde bulunup çıkartılması başarılı şekilde sağlandı.

Ekibin basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Haluk Görgülü, AA muhabirine, Karadeniz'de sık sık sel felaketleri yaşandığına işaret ederek, bu nedenle ekibin zaman zaman tatbikat yaparak kendisini hazır durumda tuttuğunu anlattı.

Görgülü, TTAKE olarak her türlü afete hazırlık yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA